CJR, iniciály kráľa filcu

Predpokladám, že všetci záujmu chtiví už stihli niekoľko krát absorbovať finálne výsledky z tohtoročného Europacupu. K samotnému turnaju sa aj s odstupom krátkeho času však oplatí vrátiť minimálne z jedného, avšak významného, dôvodu - má meno Carl-Johan Ryner.

Tento pán si počas turnaja, na ktorom sa len tak medzi rečou zvyčajne schádzajú viaceré významné minigolfové persóny, rozložil šapitó a počas troch dní predvádzal akrobatické kúsky, z ktorých padala sánka aj inak zvyčajne sebavedomo a neprístupne pôsobiacej nemeckej konkurencii. Zaisto jeden z najlepších výkonov jednotlivca vôbec, na ktorý sa bude ešte dlho spomínať. Posúďte sami, zápis hovorí za všetko - a to sa bavíme o filcovom ihrisku. Priemer 25.0 je pre niektorých tunajších hráčov zbožným snom aj na ľahkých eternitových ihriskách!


Je len škoda, že tento chlapík, ktorý aj napriek nevýdanej technickej zručnosti a výnimočnej práci s minigolfovou palicou, nie je (zjavne zo subjektívnych dôvodoch) súčasťou reprezentačného výberu Švédska. Dobre sa však na neho pozerá aj na klubovej úrovni, kde spolu s väčšinou svojich spoluhráčov zo švédskeho klubu Uppsala BGK vytvára unikátne zoskupenie (momentálne absolútne dominujúce). Príjemným bonusom je fakt, že s nohami ostáva na zemi a nesnaží sa tváriť ako ten, ktorý nemá rovného. Jednoducho legenda ako sa patrí...
24.-28.8.