Prievidzský parný valec

Ligoví minigolfisti vedia kam nadpisom narážam, tím neligovým odkazujem, že ide o výstižné a krátke naznačenie toho, kto počas druhého septembrového víkendu, mimochodom z hľadiska počasia mimoriadne blahodárneho, mútil vodu v slovenskej ligovej súťaži. Predchádzajúci report som zakončil otázkami, tak prečo rovno nenadviazať, keďže odpovede sú známe a jednoznačné.

GK Bratislava konkurencii neušla, i keď chvíľu to vyzeralo aj na prievidzskom eternite, že ružbašský rozlet nebude zastavený. Úvodné tri okruhy zvládlo bratislavské kvinteto veľmi dobre a do posledného vstupovalo z prvej pozície, no záver dňa mal černejší nádych ako by bolo na výsledkovej tabuli zdravé a chlapi sa pobrali na post 3 (26.65) prešprintovaní druhou prebudenou GK ADARA Trnavou 26.55 (silnejšia zostava v porovnaní s Ružbachmi) a víťazným zoskupením 1.MTGC Prievidza (26.05). Čo však na prvom hracom dni bolo najpikantnejšie je fakt, že všetkých päť tímov sa zmestilo do intervalu sedemnástich úderov. Vskutku zreteľná vyrovnanosť.

Druhý deň však žiadne divočiny nezaznamenal. Prakticky všetky tímy si úderovo polepšili (okrem GK Bankov Košice) a najlepšie opäť zo súboja vyšli domáci (24.95) nasledovaní GK Bratislavou (25.85) a tretím MTGK Brezno (25.95), ktorému na bedňu pomohol predovšetkým tretí okruh, kedy zapísali cifru 118 (najlepšie tímové kolo víkendu). Z hľadiska postavenia v rebríčku družstiev teda Prievidza rázne naznačila, že s ňou treba počítať. Dotiahla sa na GK Bratislavu na rozdiel jedného bodu a zvyšku poľa ušla. Sú za nami síce iba dva z ôsmych víkendov novej sezóny ale indície ako by to mohlo počas zvyšku roka vyzerať sú poodkryté.

Highlightom posledných dní medzi jednotlivcami jednoznačne ostáva fungovanie prievidzského žolíka Rada Struhára. Po Ružbachoch som písal, že víťazstvo juniora v absolútnej kategórii nie je na Slovensku jav každodenný a pozrite sa, opäť môžem použiť tú istú formulku s tým rozdielom, že tento krát Rado nechal naštartovaný valec počas celej dĺžky oboch hracích dní a po chrbtoch sa nám prešiel niekoľko krát s rezultátom dvoch absolútnych víťazstiev (23.25 a 22.25). A to si stihol aj 108x (áno, to je počet zaznamenaných es) z chuti zakričať, len aby bolo jasné kto drží hlavné páky. Skutočne impozantný vstup do sezóny, ktorý vytvára zaujímavý priestor pre ďalšie sledovanie podobného počínania. Snáď to bude povzbudením aj pre staršie ročníky, aby sa nenechali zastrašiť juniorským reprezentantom a vytasili svoje zbrane. Dámy a páni, odhoďte slepé náboje a začnite strieľať ostrými. Prechádzame na neutrálnu pôdu Dubnice a tam sa môže diať hocičo. Chceme boj. Tvrdý, ostrý, ale férový...


TOP3 deň1
1. Rado Struhár, 1.MTGC Prievidza 23.25
2. Juraj Palovič, GK ADARA Trnava 24.25
3. Peter Bubelíny, MTGK Brezno 24.25

TOP3 deň2
1. Rado Struhár, 1.MTGC Prievidza 22.25
2. Marcel Korinek, GK Bratislava 22.75
3. Tibor Meszáros, 1. MTGC Prievidza 23.25

Bodka na záver
Aj majster tesár sa utne alebo nie vždy to ide podľa predstáv.
Hlavne, že je zábava...

24.-28.8.