Ukričaná anketa XIII

Pomerne dlhú dobu ste mali možnosť sa na stránke vyjadriť k hlasitým prejavom radosti na turnajoch. Ako iste mnohí vedia, pred nedávnom som sa vrátil z Majstrovstiev sveta a na danú stránku minigolfového zápolenia som si posvietil. A musím povedať, že výsledok je presne taký aký som očakával. Úspešné údery sú sprevádzané hlasitými pokrikmi, ktoré sa ešte zintenzívňujú počas play-off súbojov. Hráči sa zdajú byť na to zvyknutí a rozhodcovia to viac menej kvitujú, aj keď boli momenty (Laco Trnka by vedel hovoriť), kedy sa k hráčovi pristavili a taktne ho upozornili a zvýšenú hlučnosť. Napomenutia nepadli, čiže jednoznačne vyplýva, že radosť je tolerovaná, pokiaľ je prirodzená a nešponovaná do oblastí za hranicou 120 decibelov ;)

Podobný postoj zastávam aj ja. Som rád, ak počas ligového kola možno počuť viacerých hráčov burcovať manšaft, prejavovať neskrývanú radosť z hry a zintenzívňovať atmosféru podujatia. Ono je to potom zaujímavejšie a lákavejšie aj pre nestranného pozorovateľa. Samozrejme, nie sme na futbale a existujú bariéry, kedy by si mal každý inštinktívne uvedomiť, že okrem neho je na ihrisku viacero ďalších hráčov, ktorý v danom momente môžu zahrávať kľúčový úder, ale názor, že minigolf by mal byť tichý šport nepodporím. Na medzinárodných podujatiach sa hrá v hlasnom prostredí (okrem výkrikov sa k prerušovaniu ticha pridáva aj napr. ohlasovanie hráčov usporiadateľom), prečo by sme sa my mali učiť niečomu inému?

Z výsledkov ankety možno vyčítať viac-menej totožnú preferenciu. Takmer dve tretiny (63%) hlasujúcich decibelovú radosť akceptujú. Proti nim stojí o poznanie menšia skupinka jedenástich nespokojných (22%), ktorým hluk nevonia, no a sedem minigolfových samurajov (14%) je natoľko ponorených do vlastnej hry, že okolité hlasné elementy si nevšímajú resp. ich ignorujú. Takže dostatočne presvedčivé číslo na to, aby sme slovenský súťažný poriadok nemuseli upravovať o sankciu za výkrik počas turnaja (výkriky so zámerom vyrušiť iného hráča samozrejme potrestateľné ostávajú). Uf, to som si oddýchol...

Čoskoro začína nový ligový ročník, a prečo si pred jeho výkopom nedať vizionársku anketu. Niekoľko minigolfový tvárí bude určite mútiť slovenské minigolfové vody intenzívnejšie ako zvyšok poľa a odmenou im bude post na špici slovenského pohára. Kto však bude po závere sezóny pozerať na všetkých zhora? To už je úloha na vaše vnemové receptory a centrá logického myslenia (aj keď logika tu možno nebude hrať tú najrozhodujúcejšiu úlohu). Tento rok sa vyvoleným stal René Šimanský. Či triumf zopakuje, je v otáznej rovine, keďže ako kmeňový hráč tímu ADARA sa jeho poľe pôsobnosti bude zrejme prioritne zameriavať na fungovanie v zahraničnej lige (to platí aj pre iných hráčov tohto klubu), ale ako obhajcu ho do zoznamu zaradím. Sú tu však aj iné mená. Trnka, Ištván, Kalník, Korinek, Kažimír, Tolarovič... a ďalší. Faktor účasti odhadnúť neviem, ale možnosť vybrať si svojho favorita Vám beztak ponúkam.

NOVÁ OTÁZKA :
Koho favorizujete na post kráľa Slovenského pohára sezóny 2009/10?
24.-28.8.