Dramatický štart sezóny

Čakali sme niekoľko mesiacov, ale dočkali sme sa. Minigolfová liga opäť otvorila svoje brány, aby ponúkla nevyspytateľné dráhy a zaujímavé súboje, ktoré prebiehajú práve na nich. Prvé tohtoročné kolo (celkovo 4. v sezóne 2008/09) sa uskutočnilo v neďalekej Trnave a prichystalo si detektívnu zápletku, saharský priebeh a dramatické rozuzlenie. Zo začiatku bolo cítiť, že ide o úvodné tohtoročné zápolenie. Miestami čísla na výsledkovej tabuli nepripomínali štatút 1. minigolfovej ligy, ale treba priznať, že trnavská ohňová zem (nebrať pejoratívne!) nebola zrovna ľahkým orieškom na rozlúsknutie. Mimochodom, prípravu a stav dráh možno (až na 1-2 výnimky) hodnotiť kladne.

Trendové línie výkonov jednotlivých manšaftov jednoznačne ukazujú, že štart bol veľmi opatrný. Až mi to pripomenulo priebeh finálových behov na dlhé trate na významných podujatiach. Spočiatku nič, po čase taktické manévre a testovanie súperov, a na záver mohutný finiš. Škoda len, že naša bratislavská línia má skôr plochý charakter (aj keď to svedčí o relatívne vyrovnanom výkone). Prakticky od úvodných momentov bolo zrejmé, že tón udá duo GK Bratislava - ADARA Trnava. Boj prebiehal až do samého záveru, kde striedanie bratislavského tímu neprinieslo želaný osoh a podčiarklo víťazstvo domácich. Aj keď len o dva údery. Asi ako keď získate vo formuli 1 pole position rozdielom dvoch tisícin ;) Ale čo už, je to šport a práve podobné momenty robia šport zaujímavým a nevyspytateľným.

Tak trochu opodiaľ prebiehal tuhý boj o tretie miesto medzi Košičanmi, Brezňanmi a Prievidžanmi. Všetky tri manšafty sa v priebehu turnaja prebudili zo zimného spánku a zaznamenali výkonnostný progres, ale v konečnom účtovaní zaostali v priemere o 2,5 úderu (!) na kolo za víťazným duom. Tretie miesto nakoniec nemalo jasného majiteľa, keďže po dodatočnej penalizácii hráča 1.MTGC Prievidza si Prievidza musela podať ruky s MTGK Brezno.

Tu by som chcel len podotknúť, že bohužiaľ do výsledku čiastočne vstúpili trestné body. Samozrejme, nie je mojim cieľom niekoho penalizovať, ale súťažný poriadok jasne deklaruje postih v prípade chybného zápisu resp. zlého spočítania výsledku v protokole. A takýchto chýb sa vyskytlo niekoľko a boli očividné, nie sporné. Snáď to bude ponaučením do budúcnosti.

V jednotlivcoch (absolútna kategória) sa jednoznačne oplatí spomenúť jedno meno, ktoré vyčnievalo nad všetkými ostatnými - Laco Ištván (MTGK Brezno). Predviedol zodpovedný výkon a turnaj vyhral s luxusným náskokom 10 úderov pred našim hráčom - Kubom Kalníkom (GK Bratislava).

Kategórie:
muži (18) - Laco Ištván, MTGK Brezno (191)
ženy (1) - Lenka Tarandová, GK Bratislava (237)
seniori (8) - Fero Drgoň, ADARA Trnava (221)
juniori (10) - Oliver Kažimír, Bankov Košice (218)
juniorky (2) - Adriana Feješová, MTGK Brezno (238)

24.-28.8.