Vyhodnotenie ankety X

Jubilejnej 10. ankety venovanej kúpe minigolfových lôpt sa opäť zúčastnilo, podobne ako v predchádzajúcom prípade, 17 osôb, čím sa potvrdil negatívny trend počtu hlasujúcich ľudí. Ťažko povedať či je to dané zníženým záujmom o kúpu lôpt medzi minigolfovými hráčmi na Slovensku alebo nezaujímavosťou otázky pre niektorých minigolfistov.
Predpokladám, že väčšina hráčov si z času na čas rada obohatí svoju zbierku o nové kúsky (nech vlastní lôpt 20 alebo 200), pretože segment minigolfových lôpt má takisto svoju vývojovú krivku a trendy, a bolo by určite na škodu prestať sledovať novinky minigolfových producentov a zanedbať pravidelné upravovanie/rozširovanie svojho portfólia. Každoročne sa predsa urodia lopty, ktoré môžu na niektorých dráhach robiť divy. Viem o čom hovorím. Moje zbierka síce nepatrí k veľkým, stále som vo fáze "naberania materiálu" a nechávam sa inšpirovať a poučovať minigolfovými harcovníkmi, ale ak porovnám obdobie začiatkov, keď som pracoval s pár loptami a momentálny stav, nemám problém kedykoľvek potvrdiť prínos kvalitného a nového materiálu k celkovým výsledkom na dráhach.

Z predchádzajúceho textu je asi zrejmé, že sám si zbierku každoročne obohacujem, ale čo ostatní zainteresovaní? Majoritná časť je umiestnená v pásme 3-5 lôpt ročne (10 hlasujúcich, 58%), jeden človek na kúpu nových lôpt zanevrel a jeden si dopraje max. 2 kusy ročne, predpokladám, že musí ísť o unikáty ;) Nájdu sa však aj nadšenci. Traja zainvestujú za sezónu do kúpy 6-10 kusov, dvom sa dokonca zbierka rozšíri o viac ako 10 lôpt, čo už predstavuje veľmi slušné číslo. Možno teda konštatovať, že existuje kúpyschopná skupina ľudí, ktorá je pripravená venovať časť svojho príjmu na prísun nových minigolfových lôpt, avšak jej šírka je limitovaná. Uvidíme koľko nových a zaujímavých okrúhlych slečien sa nám bude kotúľať na dráhach v roku 2009. Súťažná sezóna je už tesne predodvermi a predtým ako ju pozveme na kávičku, šupnime si ešte jednu anketku.

No a opäť sa bude otázka týkať minigolfových loptičiek, ale sľubujem, že už nabudúce prinesiem niečo z inej kategórie. Kúpu lôpt máme za sebou, ale čo konkrétne značky? Ktorá je tá vaša, ktorú vedome alebo podvedome uprednostňujete?

Nová otázka: Ktorú značku minigolfových lôpt preferujete?
24.-28.8.