Nemecká ofenzíva, slovenská hanba

Počas uplynulého víkendu sa uskutočnilo na medzinárodnej scéne niekoľko významných turnajov (Nations Cups), ktoré zvyčajne predstavujú akúsi generálku pred samotnými šampionátmi, či už európskym alebo svetovým (v Lahti tento rok urobili výnimku a Nations Cup nahradil Lahti Open 2014 - bez ohraničenia kategórie), a všetky boli bezpečne v réžii nemeckých minigolfistov. Tí dominovali na úrovni tímov, ale aj jednotlivcov.
Pozornosť pútalo predovšetkým miesto nadchádzajúcich Majstrovstiev Európy hlavnej kategórie - nemecký Neutraubling (časť mesta Regensburg). Z odpozorovaných výsledkov je zrejme, že eternitový okruh bude obzvlášť závažným testom nervovej sústavy každého jedného hráča bez rozdielu tímovej príslušnosti, či postavenia v celkovom rebríčku. Dráhy č. 6 (šikmé okno) a č. 9 (šikmá dráha) spôsobili nemalé starosti aj svetovým esám.

 
Ako som spomínal pred pár dňami, Slovensko malo svoju účasť na Seniorskom Nations Cupe v Murnau. Bolo skutočne nutné takto mrhať prostriedkami SZDG?! Nielenže niektoré výkony hraničili s medzinárodnou hanbou, ale škandalózne opustenie turnaja pred záverečnými dvoma okruhmi a súbojom o 11. miesto s družstvom Holandska je objektívne dôkazom nekompetentnosti ako aj absencie športového intelektu a vyspelosti nášho kapitána, nech ním bol ktokoľvek. Každopádne, každé správne kráľovstvo potrebuje dvorného šaša...
 
24.-28.8.