Majstrovstvá SR pokrstili staro-nové trnavské ihrisko

Väčšina po-turnajových reportov, ktoré sa objavili na stránke v tomto roku mala do značnej miery negatívny podtón súvisiaci s aktuálnym obrazom Slovenskej minigolfovej reality. Obávam sa, že o nič lepšie by nedopadlo ani objektívne zhodnotenie faktov zozbieraných z Majstrovstiev Slovenskej republiky, ktoré sa  nedávno uskutočnili Trnave, ale tentokrát sa k bizarným momentom radšej vyjadrovať nebudem.


Naopak, vyzdvihnem prácu zainteresovaných, ktorí po kvalitatívnej stránke pripravili ihrisko k všeobecnej spokojnosti a vlastne tak znovu oživili jednu legendu - ihrisko, ktoré už okupovalo rôzne lokality, aby svoj momentálny domov našlo v tieni mohutných stromov lokálneho Mestského parku a treba podotknúť, že tieň bol počas obzvlášť horúcich majstrovských dní mimoriadne vítaný...
Zaujímavosťou ihriska je, že nedisponuje dráhou s oknom, ale jeho záludnosť sa skrýva v technickej náročnosti niektorých dráh a predovšetkým kritického záveru tvoreného kombináciou ľadvina, trubka, most, prúdy a blesk. Ustanovujúci par bol položený na hranici 23 úderov.

Najlepšie si s dráhami rozumela trojica Miro Čibik, priemer 22.67 (nový juniorský majster), Ján Tolarovič, 22.89 (nový mužský majster a zároveň aj majster v KO súbojoch) a Janka Nakládalová, 23.22 (medzinárodná majsterka SR), ktorá prišla hájiť česť ženskej časti. Majstrom v seniorskej kategórii sa stal Michal Putnoky, 24.56 a najvyššie postavenou juniorkou, Dominika Králiková, 35.89.
Za zmienku určite stojí aj zaujímavý príspevok do kategórie významných momentov v podobe hernej reinkarnácie Lukáša Barylíka počas druhého hracieho dňa, ktorej výsledkom bola aj šnúra 21 esových úderov.

24.-28.8.