Majstrovské štatistiky

Resty sa majú plniť a tak je na čase vytiahnuť z kúzelného klobúka magickú tabuľku s tajomnými dubnickými dátami. Žeby tam bolo skryté aj nejaké tajomstvo, ktorého podstata má širší význam? Ale kdeže, skôr iba zopár rafinovaných čísel, ktoré v priemere navodzujú celkom príjemný pocit. Veď posúďte sami.

V Dubnici sa na dráhach aj poľovalo.

V rámci ôsmych okruhov (finále nepočítam) sa TOP desiatka hráčov rozhodla, že posunie hranicu priemeru zahraných výsledkov opäť o niečo nižšie ako hráči TOP10 predchádzajúceho roku. A nebol to posun hociaký, ale významný. Dostali sme sa totiž na solídnu úroveň 23.91 (pre porovnanie pozri graf). Podobne teší aj konštatovanie, že opäť priemery jednotlivých dráh začínajú číslovkou jeden. Treba však podotknúť, že u tradičnej Dubnickej dráhy smrti - trubky, to bolo tesné (1.994). K významným zlepšeniam došlo predovšetkým na koši (-15.6%), lopingu (-11.4%) a rovnom okne (-10.0%). Čo však Dubničania urobili s bleskom (+11.9%), netuším ;)

Z celkového počtu dvanástich sedmičiek (tú výzvu na vyberanie jedného eura za každú jednu od hráčov s výkonnostnou triedou 4 a lepšie by stalo za to fakt zvážiť, vážení hráči :) padla plná polovica na ničom štandardnejšom ako je streďák. A to prosím nepíšem tento rok prvý raz! Čo takto zaradiť do tréningu aj nejaké to dohrávanie, hm? Možno by to celkom stálo za to a ušetrilo niekoľko zbytočných, opakujem, zbytočných úderov. Pre tých, ktorí si odniesli z turnaja priemer 2 a viac, povinnosť...

Štatistika tímov (jeden deň - finále ligy) vyzerá celkom zaujímavo. Dráhy si rozdelili všetky tímy, pričom najviac uchmatla GK ADARA Trnava. Najvzácnejší úlovok leží na dráhe č. 11 (áno, je to trubka), kde na konkurenciu tento klub získal cenných pár úderov (priemer 1.583). Fiaskom však možno jednoznačne označiť košických 2.300 zo streďáka. Nie, nie, takto to nepôjde. Pripomínam, dohrávky...

Niektoré indivíduá nám na dráhach predvádzali tradičné tanečné kreácie najvyšších kvalít. Ale predtým než prejdem k predstaveniu samotných aktérov nedá mi, aby som si nespomenul na osobu, ktorá 76.39% tanečných krokov odpálila s takou razanciu, že sa mi zatočila hlava a v článku venovanom Dubnickým Majstrovstvám som jej zabudol venovať fotografický prídavok. Dámi a páni, dodatočný potlesk pre malého dona Kubitta, ktorý od 18. júla na kameru pózuje výhradne s vyhrnutým golierom, ženami v pozadí a výrazom zadumaného milovníka...minigolfu. Hejá!

Poďme ale k našim tanečníkom. Ako prvý sa predstavuje latinomilovník so špeciálnou choreografiou španielskej dvojitej panvovej vlny - Laco Ištván (známka 1.250) a hneď za ním do sály prichádza a salto mortále ukazuje Laco Derzsi (1.125). Začína nám to pekne. Zahanbiť sa však nechce nechať hviezda štandardných tancov, Kubo Kalník, ktorý si pred seba stavia tri priečky a ukazuje nám krásny quick-quick-slow pohyb (1.000). Úžasné! Trošku slimačím tempom (ale zámerne) prepletá nohami Mišo Csontos (po štyroch tanečných kolách nahradený Peťom Bubelínym - MC 1.000, PB - 1.125), no a v labyrinte otočiek sa nám stráca Marco Gróf (1.000).
Už ale počuť nádhernú trubkovú melódiu a na parket prichádza duo Radík / Struhár R. (1.250), ku ktorým sa ihneď pridáva trojica Buš-Korinek-Kupcová v zvláštnej 90-stupňovej krokovej variácii (1.000). Diváci sa pomaly dostávajú do varu. A v tom ich určite udrží mladá a dravá krv s okenným flamenco tancom v interpretácii Bartoša-Vetráka-Zontága (1.000). Bezchybné! Nastáva čas zlatého klinca. Tanečná skupina "Bleskové nohy"... Bože, to sú pohyby. Vlado Pravotiak a Ľubo Zontág to skrátka na záver vedia rozpáliť (1.125). Bravó! Ovácie pre všetkých tanečníkov.

Po tanečnej show mám ešte jednu vec, ktorú by som vám chcel odkázať/ukázať. Takú malú minigolfovú hádanku s rýchlym riešením (pozri video) a konštatovaním, že v minigolfe niekedy skutočne rozhodujú milimetre...

24.-28.8.