Ďaždiví šamani z Prievidze

Podobne ako sa približne mesiac nazad vyskytol v Košiciach tajfún ADARA, aj uplynulý víkend priniesol rozsiahlu a viacerými prognostikmi očakávanú tropickú búrku vyvolanú šamanmi z 1.MTGC Prievidza. Ostatné timy síce robili čo sa dalo, avšak z intenzívneho tranzu sa nedokázali dostatočne rýchlo vymaniť a nasadiť vlastné magické schopnosti, ktoré by otupili tie prievidzské. Ba čo viac, MTGK Brezno a GK Trnava sa o "spirituálny" boj ani len nepokúsili.

Áno, dostali sme sa do 6. kola minigolfovej ligy a to, že sa diali veci snáď nemusím zdôrazdňovať. Keď som spomenul búrku narážal som na bezproblémový ťah domáceho zoskupenia, ktoré plne využilo hodiny strávené na modrých kobercoch prievidzského ihriska a potvrdilo víťazné chute na vlastnej pôde z minulých rokov. Počas celého priebehu turnaja prievidzské kvinteto hralo úplne inú ligu ako ostatné kluby a nepomohol ani sobotný dážď a chlad, ktorý spôsobil viacnásobné prerušenie turnaja a prirodzene mohol prispieť k čiastočnému zotretiu rozdielov, avšak nestalo sa. Vývoj výkonu zvyšných troch klubov (bohužiaľ do ligy tímov sa prihlásili iba štyri tímy!) do veľkej miery koreloval a k masívnejším rošádam nedochádzalo, iba v strednej časti turnaja sa naša GK Bratislava definitívne prehupla cez tím ADARA Trnava a pripísala 5 bodov za 2. miesto. Ešte pridám, že strata na víťaza tento krát činila 95 úderov (3.8 úderu na hráča za kolo).

Tabuľka ligy sa tak opäť dostala do väčšieho varu, keď 1.MTGC Prievidza poskočila na druhé miesto tesne za ADARu. Bez šance na titul však neostávajú ani bratislavskí rodáci. Rozlúštenie leží na breznianskom a bratislavskom eternite. Ak by niektorý z menovaných tímov našiel víťazný kľúč na oboch ihriskách, môže si pripraviť vitrínu na víťaznú trofej. Tak jednoduché a pritom aké zložité...

V úvodnom odseku som spomínal prievidzských šamanov. O šamanoch sa hovorí, že dokážu komunikovať so zvieratami, rastlinami, minerálmi a aj nehmotnými vecami. Najlepšie napojenie a podvedomé pôsobenie na prievidzské filcové dráhy predviedol vrchný šaman Laco Trnka, 1.MTGC Prievidza (34.00). Oficiálny ihriskový rekord sa mu síce prekonať nepodarilo, ale aj dva krát zahraná 29-tka a jasné víťazstvo zasluhujú poklonu a uznanie. Fotogenický postoj pri údere je len čerešničkou na torte (viď foto). Do zelených čísel sa ešte zmestili a zvyšné dva stupne na pódiu absolútnych víťazov doplnili domáci pardáli Maroš Jágerský (35.17) a Tibor Mészáros (35.67).

Na záver len krátka myšlienka. V každom kole som začínal s dobrým pocitom a končil s neidentifikovateľným výrazom. Nedalo mi a urobil som si takú malú výsledovú listinu prvých 7 dráh a čo mi nevyšlo... skončil som 2. za samotným Lacom Trnkom ;) Uchlácholiť sa kvalitnými údermi a priaznivými čiastkovými výsledkami sa na filcových dráhach neopláca. Takmer každá dráha skrýva nášlapnú mínu, ktorá môže kedykoľvek vybuchnúť. Sám som tých mín pocítil niekoľko (a určite som nebol sám)...

Kategórie:
muži (17) - Laco Trnka, 1.MTGC Prievidza (34.00)
ženy (5) - Martina Kozáková, GK Bratislava (38.67)
seniori (10) - Tibor Mészáros, 1.MTGC Prievidza (35.17)
juniori (11) - Oliver Kažimír, GK Bankov Košice (36.83)
juniorky (2) - Viktória Vašková, 1.MTGC Prievidza (44.67)

bodka na záver - trochu umeleckej fotografie (kvapky a komáre na prievidzskom šikmom okne)

24.-28.8.