Vyhodnotenie ankety VII

Umiestnenie Majstrovstiev Slovenska (MSR) je určite viac či menej prestížnou záležitosťou a kladie dôraz predovšetkým na organizačnú stránku podujatia. Všeobecne by malo platiť, že minigolfisti by sa mali na vrchol sezóny tešiť a organizátor majstrovstiev by im mal poskytnúť komfort podporujúci nadštandardné výkony takémuto podujatiu prináležiace.

Výsledok nedávno ukončenej ankety nie je prekvapujúci v zmysle zachovania určitej rotácie jednotlivých miest. Bratislava pomerne dlho MSR nehostila a možno aj to zavážilo a určilo víťaza ankety o umiestení majstrovstiev v roku 2009. Zapojilo sa 29 hlasujúcich, z ktorých 11 (37%) vyjadrilo preferenciu hlavnému mestu. V tesnom závese skončili "filcové" Vyšné Ružbachy - 9 hlasov (31%) - k dobrému ratingu im zaiste dopomohol aj ligový turnaj uskutočnený v septembri. Ostatné minigolfové bašty ostali z hľadiska tohto hlasovania v minoritnej skupine, vytŕčajú snáď ešte Prievidza a Brezno (2 resp. 3 hlasy), ktoré usporadúvali MSR v posledných dvoch rokoch.

Z môjho pohľadu sú lokácie Bratislava a Vyšné Ružbachy rozumné a logické voľby a v tomto momente ak by som mal vyhlásiť kurzy na mesto, ktoré získa právo hostiť slovenskú minigolfovú obec najbližšie, by práve tieto získali najvyššiu pravdepodobnosť.
Samozrejme, že netreba zabudnúť ani na tzv. nové ihriská (vybudované v posledných dvoch rokoch). Možností je pomerne dosť, čo je celkom pozitívne konštatovanie. Ja osobne by som ich hneď netlačil do organizácie majstrovstiev, ale skôr na "overovaciu skúšku" v rámci ligovej sezóny, s tým, že v prípade pozitívnych ohlasov sú možnosti v ďalších súťažných ročníkoch otvorené. Prirovnal by som to k vybudovaniu novej športovej haly. Spočiatku sa preferujú menšie podujatia, ktoré môžu zabezpečiť isté renomé a cestu k organizovaniu väčších udalostí.
Veľmi dôležitým faktom, ktorý sa oplatí pripomenúť, je aj variabilita majstrovstiev. Tu prichádzajú do popredia možnosti využitia jednak odlišných povrchov (filc, betón), prípadne veľmi cenenej kombinácie (filc+eternit).

Do ročnej minigolfovej konferencie ostáva pár týždňov, takže aj nová otázka bude nastavená tak, aby sa výsledok ankety dal využiť v diskusii. Týka sa počtu hracích dní v rámci ligového kola resp. rozloženia ligových kôl v rámci víkendu. V súčasnosti fungujeme v móde sobota+nedeľa=1 ligové kolo. Alternatívne možno uvažovať o sobota+nedeľa=2 ligové kolá, dlhá sobota=1 ligové kolo, prípadne kombinácii, kedy by neboli všetky víkendy unisono rovnaké.

Otázka: Aký ligový model (hracie dni) by vyhovoval Vám?
24.-28.8.