Zaujímavosti z minigolfového sveta

Čo tu máme na pretras dnes? Minigolfový kolotoč sa neustále točí (aj keď zatiaľ viac menej v tempe ruského kola) a prináša celkom zaujímavé informácie, ktoré sa oplatí spomenúť. Aktívni internetoví hľadači už určite o niektorých sú informovaní, pre tých ostatných je tento článok.

Nie je to tak dávno, čo som v pravej novinkovej lište spomínal o minigolfovom semínari, ktorý sa uskutočnil na Cypre prevážne pre cyperských a tureckých nadšencov. Dnes tu máme ďalšiu pozitívnu informáciu z regiónu o novo postavenom minigolfovom areáli v tureckom meste Bursa. Ide vôbec o prvé ihrisko (eternit), ktoré je oficiálne schválené Svetovou minigolfovou federáciou a teda pripravené hostiť aj medzinárodné turnaje. Pri ihrisku sa nachádza reštaurácia s kapacitou 150 miest, lokácia podľa fotiek vyzerá viac ako príjemne, takže z hľadiska základnej infraštruktúry možno vysloviť spokojnosť. Zdá sa, že tureckí predstavitelia nenechávajú nič na náhodu a ihneď po otvorení bol zorganizovaný tréningovo-edukačný program (vedený fínskym profesionálom Pasi Ahom), ktorého jednoznačnou snahou bola popularizácia minigolfu. Opäť raz propagačný prístup, ktorý plne podporujem.



Veci sa však nedejú len pod holým nebom, ale aj útrobách počítačov. Svetová minigolfová federácia (WMF) spustila tento týždeň akúsi podstránku svojej hlavnej stránky, ktorej hlavnou náplňou bude prinášať minigolfové novinky a informácie priamo súvisiace s činnosťou federácie. To znamená, že možno očakávať prevážne informácie vzťahujúce sa k medzinárodným šampionátom, dotýkajúce sa zmien, či úprav rôznych pravidiel, prípadne zmienky o aktivitách priamo podporovaných WMF (ako napr. hore spomenuté otvorenie ihriska v Burse). Stránku si môžete pozrieť kliknutím na obrázok.

Keď už hovoríme o internetových novinkách, portál minigolfnews.com vyšiel s výzvou, ktorej cieľom je osloviť potenciálnych reportérov z viacerých minigofových krajín, vrátane Slovenska. Zámer rozšíriť geografickú pôsobnosť portálu a za pomocou osôb fungujúcich v tom ktorom regióne prinášať novinky o aktuálnom dianí (prevážne turnajoch) je badateľný. Podmienkou je štandardná schopnosť komunikácie v angličtine a napojenie na minigofové dianie v krajine. Priznám sa, že som sám nad touto možnosťou uvažoval, avšak pomerne veľká časová vyťaženosť, vedenie tohto blogu + dodatočné nasadenie potrebné na spracovávanie výsledkov a štatistík počas turnajoch počas sezóny ma skôr odrádzajú, takže ak sa nájde niekto, kto by bol ochotný a schopný pripravovať malé reporty z turnajov v anglickom jazyku, budem len rád.

Prvý tréning

Aby som neostal len za hranicami našej republiky, spomeniem aj jednu milú udalosť. 28. marca sa aj vďaka oveľa priateľskejšiemu počasiu uskutočnil prvý regulárny tohtoročný tréning v areáli GK Bratislava. Dráhy vyzerajú byť po zimnom spánku v dobrej forme (u hráčov je to na diskusiu;), došlo ku kultivácii okolia a konštatovanie, že sa zišlo 6 členov klubu, ktorí sa nevedeli dočkať možnosti "zabúchať" si pod holým nebom, je pred nadchádzajúcou sezónou povzbudzujúce. Obrázok Vám dokáže, že sa diali divy...


PS: Na pravú lištu som pre ľahšiu dostupnosť pridal odkaz na termínovú listinu.
24.-28.8.