Loptové novinky z Čiech

Keďže v poslednej dobe došlo u českého producenta minigolfových loptičiek SV Golf k pohybu a na trh boli uvedené nové kusy, je na čase opäť otvoriť loptovú sekciu blogu a poinformovať o zaujímavých kusoch. No a vzhľadom k blízkosti českého trhu je možné, že niektoré čoskoro zapadnú medzi vybrané kusy vašej tromfovej zbierky a ovplyvnia tak prísun nových lôpt pre rok 2009. Podľa prebiehajúcej ankety zameranej práve na množstvo kúpených lôpt počas roku existuje aká taká kúpna sila, avšak počet hlasujúcich na úrovni 13 je skôr nízky a dokazuje malý záujem o nové lopty, takže ak ste sa ešte náhodou nestihli vyjadriť, napravte to na pravej lište hlavnej stránky. Ale teraz sa už pozrime na miery mnou vybraných SV-čok respektíve lôpt vyprodukovaných pre firmu Nifo.


Hneď na začiatku tu máme interesantnú loptu nesúcu označenie NIFO30. Parametrami mi veľmi pripomína M2 z dielne 3d, takže jej lakové prevedenie určite nájde uplatnenie na filcovom povrchu.
Ďalšou v poradí je opäť Nifo lopta venovaná 25. výročiu švédskeho klubu Granhyddans BGK. Ide o ľahkú a stredne tvrdú loptu s malým odskokom. Aj tu by som vyzdvihol parametrovú blízkosť k univerzálovi Nifo2, Granhyddans je mierne tvrdšia a ľahšia.
Milovníkom veľkých lôpt predstavujem modrého Mirečka z Nemecka, toto familiárne označenie bude niesť ťažšia a lenivejšia lopta, ktorej vlastníctvo by nemuselo byť na škodu, aj keď použitie určite nebude veľmi časté.
Zvieraciu ríšu, toľko populárnu u producentov minigolfových lôpt, máme zastúpenú v podobe limitovanej edície Koala 2009, ktorej hopsavosť je 6cm. Otázkou ostáva, či sa táto lopta dočká úspechu a masovejšieho vydania, alebo ostane iba pri 12 kusoch ako naznačuje fotka. Každopádne možno očakávať, že pôjde o zberateľský artikel.
Divoké lopty tento krát zastupuje príznačne veľký a super ťažký Hippo Green 2009. Toho by som videl skôr použiteľného na betóne.
No a na záver spomeniem ešte jednu z novej kolekcie lôpt stajne SV Golf zameranej na znamenia zverokruhu. Táto sa nazýva Capricornus (kozorožec) je ľahšia, mäkká a od zeme sa odlepí do výšky 8cm. Pravdepodobne sa do nej bude veľmi príjemne udierať, avšak shore 33 bude vyžadovať od hráča schopnosť kvalitnej tepelnej práce s loptou. Lopty zverokruhu sú zatiaľ tri a možno očakávať, že čoskoro pribudnú ďalšie, takže ak chcete mať pri sebe svoje znamenie v podobe minigolfovej loptičky, sledujte novinky u SV golf.

NIFO 30: klein - 5cm - 38g - 48 shore (L,R)
Nifo Granhyddans 25ar: klein - 3cm - 33g - 54 shore (L)
SV Mireček z Nemecka: gross - 3cm - 55g - 44 shore (L)
SV Koala 2009: medium - 6cm - 47g - 42 shore (L)
SV Hippo Green 2009: gross - 60cm - 76g - 52 shore (L)
SV Capricornus: klein - 8cm - 35g - 33 shore (L)
24.-28.8.