Vyhodnotenie ankety IX

Jar 2009 píše prvé dni svojej histórie a už o pár dní nás čaká posun na letný čas, dva nezlomné znaky, že je čas vyleštiť minigolfové palice, spočítať a pretriediť loptičky a pomaly, ale isto sa naladiť na úvodnú fázu tréningového procesu pod holým nebom. Samozrejme, nie vždy to ide po zimnej prestávke hladko a okamžite. Z vlastnej skúsenosti viem, že také kolové výsledky, ktoré v strede sezóny na domácom ihrisku iritujú, naopak počas prvých tréningových stretnutí nechávajú hlavu pomerne chladnú. Veď načo sa hneď nechať rozhodiť?
Ruky si postupne spomínajú na záver minulej sezóny a kým si spomenú definitívne, stačí opakované hranie vytypovaných kľúčových dráh, ktoré sú po stránke technickej náročnosti najzodpovednejšie (okno, blesk, priečky...). Nazval by som to kalibráciou úderu. Úder sa spresní a povedzme po 2-3 týždňoch možno opäť spustiť tempovú degustáciu a podobné kulinárske špeciality. Každoročne si ich minigolfová kuchyňa pripravuje niekoľko, je len na každom hráčovi akú kombináciu zvolí...

Ako drobný predkrm ponúkam vyhodnotenie zatiaľ poslednej ankety mapujúcej práve vzťah našich hráčov k tréningovému procesu. Neviem čím to je, ale na otázku si trúflo zahlasovať iba 17 poctivcov, čo je v porovnaní s radikálnejšími otázkami, ktoré sa tu objavili značne menšia štatistická vzorka, ale dobre, budem pracovať s tým čo je k dispozícii a do budúcnosti dúfam, že sa opäť vyjadrí aspoň 30 jednotlivcov, inak zostrím marketingovú kampaň na bratislavský blog ;)

Našli sa dvaja ortodoxní minigolfisti, ktorí pravdepodobne na ihriskách aj prespávajú, teraz už len zistiť ktorí to boli (tajne sa mi prihláste buď na email, alebo počas turnajov, celkom ma to zaujíma). Ku skalným možno počítať aj početnú skupinku 6 hlasov trénujúcich 3-4x do týždňa. Ideálne by bolo keby mal podobný vzťah a možnosti každý minigolfista, avšak život nie je iba hra a pracovné, či iné povinnosti niektorým zamedzujú tento cieľ naplniť. Medzi nich sa radím aj ja. Hlásim sa k štyrom, ktorí zvolili odpoveď 2x týždenne. Stále nie zlý prístup. Horšie už je to ďalej. Tam už možno hovoriť o borcoch so skúsenosťami, magickými rukami, kopou šťastia na turnajoch alebo jednoducho o "lenivcoch", pochválilo sa ich 5, z toho dvaja sa otvorene spoliehajú na minigolfovú pamäť rúk.

(minigolfové foto roku 2008)

Netreba zabúdať, že tréning je alfou a omegou minigolfového úspechu. Zároveň ponúka priestor pre športovú konfrontáciu v rámci oddielu, či jednoducho umožňuje zhromažďovanie členov a vytváranie tímového ducha. Ale posuňme sa ďalej, anketový tréning je za nami, zaostrime pozornosť na minigolfové loptičky. Sem-tam sa tu o nich píše, tak prečo ich nešupnúť aj do ankety. Vyjadrite sa, koľko nových si v priemere zadovážite počas jedného roka resp. koľko ste ich ochotných za sezónu dokúpiť.

Nová otázka: Koľko minigolfových loptičiek si v priemere kúpite za jeden rok?

PS: Do článku som vložil "fotku roku 2008" podľa hlasovania na portáli minigolfnews.com. V prípade, že aj vy disponujete podobnou chuťovkou, alebo niečím minigolfovo originálnym/vtipným, pošlite mi na email a na konci roka môžem spustiť podobnú súťaž aj u nás. Ja nejaké fotky v mojej súkromnej zbierke určite nájdem a verím, že neostanem sám.
24.-28.8.