Kincsem Kupa so slovenskou účasťou?

Jazdecký park Kincsem (oblasť Tápiószentmárton) sa nachádza asi 60km od Budapešti a je opradený slávnou legendou o koňskej šampiónke, ktorá bola vychovaná práve na tomto území a za svoju kariéru vyhrala všetkých 54 závodov, ktorých sa zúčastnila. Na znak úcty bol park pomenovaný práve podľa nej. Pre nás minigolfistov je tento turistický kút sveta zaujímavý existenciou minigolfovej zóny zasadenej do skutočne nádherného prostredia. Súčasť tvorí štandardné eternitové ihrisko oddelené od filcových dráh, skonštruovaných známou firmou NIFO, jazierkom s malým vodopádom.

Práve tu by sa mal už čoskoro konať vopred avizovaný priateľský turnaj pod názvom Kincsem Kupa. Termín bol stanovený na 2-3. mája 2009, čo by v prípade našej účasti znamenalo ostrú predsezónnu previerku, keďže liga štartuje hneď o týždeň neskôr. Hodnotiť sa budú jednak štvorčlenné mančafty ako aj jednotlivci (podľa kategórií). Štartovné bolo stanovené u dospelých na 16EUR, mládežníci si môžu pripraviť 13EUR - poplatok zahŕňa aj trénink v piatok 1. mája a sobotňajšiu večeru. Protihodnotou je možnosť bojovať o minimálne 20 pohárov a ďalšie ceny.

Lokácia nie je z hľadiska minigolfovej mapy žiadnou neznámou. V roku 2005 sa tu uskutočnili dva seniorské šampionáty, pričom na majstrovstvách Európy seniorov sa zúčastnili aj slovenskí zástupcovia (Ledník, Eiben, Močiarik, Vrchovinský, Meszáros, Švejda). V konkurencii desiatich štátov síce bank nerozbili (umiestnili sa 9.), avšak vtedajší člen tímu, špecialista na maďarskú salámu a minigolfové ihriská všetkého druhu, bratislavčan Rado Ledník prešiel úvodnou fázou a postúpil medzi finálových 35 dobyvateľov seniorskej trofeje. V našich podmienkach to určite možno považovať za úspech.

Takže, ak náhodou na začiatku mája v parku Kincsem narazíte na Rada, nehádajte sa s ním, neprovokujte ho, ale pozorne počúvajte, pretože by jeho rady mohli byť užitočné a možno aj pomohli zahrať priemer pod 30 (kombi filc-eternit), čo na základe zistených výsledkov považujem za celkom objektívnu mierku kvality.

24.-28.8.