Bratislavský numerologický prídel

Tradičná rozlúčka so sezónou (ktorej ligová časť už skončila pred nejakým tým piatkom) sa uskutoční tento víkend. Symbolicky pred posunom letného času na zimný, ktorý oficiálne a nenávratne odveje preč podvečerné tréningy roku 2008. Pokúsim sa teda obzrieť spôsobom mne typickým za minigolfovým rokom 2008 z pohľadu účasti a úspešnosti bratislavských hráčov na jednotlivých ligových turnajoch.

Celkovo sa do bojov pod krídlami GK Bratislava zapojilo 9 osôb. Nebola núdza o pády, či vzlety, o nespokojné komentáre, či naopak široké úsmevy. V konečnom dôsledku sme sa opäť pobavili (aspoň ja som si väčšinu minigolfových víkendov patrične aj nepatrične užil) a súťažný rok zakončili príjemným pocitom pri pohľade na tabuľku tímov. Tím tvoria hráči a tak v stručnosti rozoberiem ich súťažnú genézu v roku 2008. Pomôžem si jednak tabuľkou výsledkov v súťaži jednotlivcov a grafom/rankingom tímovej kontribúcie, ktorý informuje o príspevku hráča k tímovej hre (samozrejme idea nie je niekoho diskvalifikovať alebo zhodiť).

Relatívne stabilnú kostru tvorilo 7 hráčov. V Košiciach vypomohol Patrik Malec, v Trnave ako nenasadená hráčka Martina Kozáková. Z bratislavskej "juniorky" stabilné výkony ako aj príspevok do hry tímov ponúkol Ľuboš Zontág (žiadne ústrely nahor ani nadol), Majo Páleník veľa príležitosti v lige tímov nedostal, ale každopádne žilinskú skúšku možno hodnotiť pozitívne. Pôsobenie medzi jednotlivcami je otvorené. Fešák tímu, Rado Ledník v prvej polovici roku ladil bicie nástroje, keď bol aj ťahúňom, aj smoliarom, záver bol maximálne stabilný a tak škoda nevydareného domáceho turnaja.

Veliteľ blogu, Maroš Havlík, jeho hra... radšej nebudem sám seba hodnotiť, poviem len že za niektoré turnaje si sypem na hlavu popol, nad inými spokojne meditujem. Každopádne, príspevok pre tím ma neuspokojuje ;) Uspokojovať však môže iné veličiny. Famóznu formu v závere sezóny chytil Ivan Buš (výhra a 3. miesto v Ružbachoch resp. Dubnici) a jeho trendová línia prospechu pre tím zaznamenala najprudší vzostup stačiaci na 3. miesto. Najstabilnejším hráčom tímu a rodiacou sa hviezdou bol Kubo Kalník. Absolútnym štandardom bolo u neho umiestnenie v prvej desiatke (Košice a Žilinu prehliadneme), kam sa dostal šesť krát, a vysoký prínos v hre manšaftov. Na posledných dvoch turnajoch bol ťahúňom a z hľadiska celej sezóny ide o najlepšieho jednotlivca GK Bratislava roku 2008 (ak by som to bral so širšej stránky, vyššie sa prepracoval iba Laco Trnka). Absolútnym manšaftshráčom roku 2008 však treba vyhlásiť najmenej prehliadnuteľného hráča, Marcela Korinka. Štyri turnaje v rade zaznamenal pečať najprínosnejšieho hráča (na Majstrovstvách Slovenska sa pozrel v jednotlivcoch najvyššie) a aj keď záver sezóny nebol najsilnejší, v konečnom účtovaní predbehol o milimetre práve Kuba. A mimochodom, má mimoriadne fotogenický a dynamikou nabitý úder, o čom sa môžete presvedčiť o niečo vyššie.


Je jasné, že tieto dáta sú opäť raz úzko profilové a bratislavsky patriotické, ale v zálohe už je pripravený celoslovenský rebríček jednotlivcov pre rok 2008, takže sa máte na čo tešiť všetci. Do počutia...
24.-28.8.