Bratislavské "bejby" je na svete

V roku 1992 sa traja ľudia rozhodli, že si založia v Bratislave minigolfový klub. Medzi zakladajúcimi členmi bol toho času aj dnes mimoriadne aktívny minigolfista a okrem iného aj súčasný predseda - Ivan Buš (ostatní dvaja zakladajúci členovia - Elschek a Fridrik). Ihrisko lokalizovali na nábreží Dunaja, v Ružovej záhrade (dnes už by ste na danom území našli akurát tak čulý ruch v rámci prác na mega stavbe bratislavského komplexu River Park) a klub pomenovali GK Bratislava.
V začiatkoch bola členská základňa primárne orientovaná na juniorských hráčov resp. výchovu mladých talentov. Postupne však klub získal pod nohami pevnú zem a vypracoval sa na jeden z najúspešnejších manšaftov ovenčených dvoma ligovými titulmi (medzníkom bol hlavne rok 2001 - výhra prvého titulu a organizácia medzinárodného Pohára majstrov). Časom sa menilo aj domáce pôsobisko, keď sa ihrisko presunulo chronologicky do Botanickej záhrady, na Drieňovu ul., aby napokon zakotvilo v areáli Karloveského športového klubu (na križovatke ulíc Janotova a Molecova).

Minulý rok uplynul už 15. rok oficiálnej existencie a pri tej príležitosti vznikol nápad si nejakým spôsobom túto milú udalosť zvečniť. Podarilo sa a v októbri 2008 sa narodil nový mini-člen do rodiny GK Bratislava s parametrami 1.5-42-44. Že neviete o čom to hovorím. OK, takže ide o bledo zelenú minigolfovú loptu, ktorá nesie meno 3D GK Bratislava since 1992, má odskok 1.5cm, tvrdosť 42shore a hmotnosť 44g (veľkosť klein/malá). Existuje v prevedení lak a nelak (odskok o málo menší). A veľmi sa podobá na vzdialenú známu 3D Karin Wiklund SwM 2001.
Samozrejme, že sú do nej vkladané veľké nádeje, tak mi dovoľte jej popriať aj touto cestou aby čo najviac padala do golfových jamiek na prvý pokus a prinášala majiteľom pozitívne pocity pri úderoch. Jej krst oficiálne prebehol tento víkend štýlovo v obkľúčení esových kariet.

PS: Loptu si možno zarezervovať aj u nás na blogu (cez moju emailovú adresu).
24.-28.8.