Propagácia minigolfu v Rusku

Všetky hlavné európske medzinárodné minigolfové podujatia pre tento rok poznajú svojich držiteľov trofejí, avšak minigolfový svet nespí a do konca roka sa ešte naladí na východnú vlnu. Už tento víkend prebieha v Rusku turnaj pod názvom Sochi Open 2008. Nejedná sa o žiadnu novinku a už nejaký ten piatok kolovala po internete informácia o oranizácii, avšak oplatí sa tento turnaj pripomenúť ešte raz aj na našom blogu. Mňa osobne uspokojila hlavne propagačná stránka veci. Je vidieť, že rusi v tomto ohlade nič nepodcenili.

V roku 2007 zrekonštruovali minigolfový areál (podľa neoverených informácií ide o jediné 18 jamkové betónové ihrisko v rámci Ruska) designovaný a vybudovaný v roku 1982 vtedy ešte juhoslovanskými konštruktérmi. Samozrejme, ide o súčasť hotelového komplexu a niekto by sa možno uspokojil s pohľadom na hotelových hostí buchájúcich si do loptičiek v rámci prázdninového relaxu, avšak v tomto prípade sa dala prednosť širšej propagácii. Hneď v začiatku došlo k zorganizovaniu tréningových jednotiek (vedenených ruskými minigolfovými šampiónmi) primárne určených pre nižšie vekové ročníky, no a medzinárodný punc si rusi zabezpečili naplánovaním open turnaja, kde ponúkli zahraničným účastníkom motiváciu v podobe 500 EUR pre každého, kto bude v konečnom účtovaní lepší ako najlepší ruskí borec. Celkom zaujimavá informácia, čo poviete.

Internetová propácia v podobe virtuálnych obrázkov areálu je súčasťou zaujímovo ladenej marketingovej kampane, pozrite sa sami.

24.-28.8.