Vyhodnotenie ankety III

Z hľadiska obsahového bola tohtomesačná anketa určite najzásadnejšia. Je minigolfový šport na Slovensku nekonfliktný, čistý a napreduje? Je vôbec nutné prepierať úroveň minigolfu na dennej báze? Každý šport prechádza fázami, má určitý charakter a úmelo vyvolané tlaky a nevhodné požiadavky mu môžu podkopnúť nohy. Dalo by sa (hlavne v súčasnej dobe) použiť kopec príkladov z iných disciplín. Minigolf nie je šport fyzický a svojim obsahom je špecifický (určite by som ho neradil k disciplínam atletickým, loptovým a pod., skôr do oblasti minoritných / oportunistických športov ako snooker, šípky, lukostreľba atď). Ja osobne som do minigolfu vstupoval s tým pocitom, že je to disciplína liberálna a postavená na komunite ľudí, ktorí si majú čo povedať. To, že sa súperí o body, údery je určitým spôsobom nadstavba, ktorá ku športu samozrejme patrí. Dosť ale uvodných slov a poďme na výsledok názoru respondetov na to, čo trápi slovenský minigolf.

Zapojilo sa 27 ľudí a nadpolovičná väčšina (14) si myslí, že je to slabá propagácia. Súhlasím, marketingovo ide o šport relatívne menej zaujímavý, no snaha o získanie sponzoringu, vyššiu mediálnu propagáciu (čiastočne sa snažím minigolf propagovať týmto blogom aj ja), či rozširovanie a následné udržanie hráčskej základne by nemala byť každopádne podcenená. Propagovať minigolf možno aj cez kvalitné minigolfové areály podporené dostatočnou infraštruktúrou. Je osobne by som určite prijal hrateľné betónové ihrisko aj na západnej časti Slovenska (ale to už je o peniazoch). Druhým v poradí problémov je podľa Vás alkohol - 22% (6). Môj súkromný názor? Nie fakt, ktorý by mal byť v popredí. Alkohol neuznávam, no problémom je pre mňa vtedy, ak dochádza ku vulgárnemu správaniu, vplyvu na iných hráčov, či dehonestácii minigolfu ako takého. Dopingový efekt je diskutabilný. Skôr by mohol nastať pomerne vážny problém, ak by sa pre výrazné alkoholové čistky rozdrobil celý slovenský minigolf. A to už sme pri treťom názore - zlé vzťahy 14% (4). Existovali, existujú a pravdepodobne existovať budú, ide len o minimalizáciu škodlivých efektov. Ďalej už len telegraficky. Nepresvečivé výkony (2), málo minigolfových areálov (1). Nikto sa nevyslovil za financie a málo talentov, no väčšie množstvo oboch by bolo určite vzpruhou.

Predchádzajúce slová boli menej diplomatické, takže na ukľudnenie stačí otvoriť predchádzajúci obrázok (v posledných týždnoch spomínaný minigolfový areál v Thajsku) a kochať sa. No a počas prázdnin sa zamyslieť nad novou otázkou do pléna:

Ktorý minigolfový povrch je pre Vás najzaujímavejší (chceli by ste ho hrať čo najviac)?

24.-28.8.