Brezno v číslach

Dal som si tu prácu a pripravil zopár štatistík vzťahujúcich sa k uplynulému turnaju v Brezne. Prvý graf je taká malá špecialitka na porovnanie jednotlivých manšaftov (v rámci súťaže oddielov), kde kritériom sú priemery odohrané na jednotlivých dráhach. Zelené zvýraznenie znamená víťazstvo na danej dráhe, červená naopak prehru.


Vzhľadom k faktu, že GK Trnava mala na súpiske aj mladých a menej skúsených hráčov logicky prebrala v tabuľke negatívne postavenie. Najviac dráh si uchmatlo pre seba Brezno (5), po štyri získali Košice a ADARA, Prievide patria tri a my blaváci sme zabodovali iba na dvoch nekľúčových (pyramídy, vulkán). Absolútne drvivú dominanciu domáci ukázali na šikmom okne a uhle, kde bol ich náskok markantný. Šikmé okno sa nakoniec stalo aj dráhou smrti, keď sa celkový priemer vyšplhal na 2,265 (očistený o nenominovaných hráčov do tímov 2,173). Treba povedať, že mierne prekvapujú priemery lopingu, blesku a uhlu.


To čo ale bude určite zaujímať všetkých, ktorý sa zúčastnili, je master tabuľka so všetkými menami a vzťahujúcimi sa priemermi na dráhach. Vyskytlo sa pekné množstvo esoviek, ja ale dávam do pozornosti červené polia. Na týchto ste páni a dámi prekročili všeobecný priemer a teda stratili na ostatných.


Osobne dodatočne gratulujem Lacovi Trnkovi k výbornej úspešnosti 77,08% odesovaných dráh a minimu hrubých chýb. Ešte prikladám výsledky.
24.-28.8.