Brezno malo smolu, ADARA zlízala smotanu

Vývoj breznianskeho ligového kola po prvom dni jednoznačne nahrával domácim. Žiadne výrazné zaváhania a kvalitné výkony ich tímu priniesli komfortný náskok 24 úderov. Za nimi sa však odohrával tuhý boj o druhé miesto medzi Prievidzou, Bratislavou a trnavskou ADAROU. Pred začiatkom druhého hracieho dňa však prišla informácia, že jeden z kľúčových breznianskych hráčov nemôže pokračovať v hre (zdravotné dôvody) a kedže možnosť striedať bola vyčerpaná, zápočet 126 úderov fatálny, znamenalo to pre ďalší vývoj jediné. Pád z vrchných pozícií.

To využila ADARA, ktorá sa postupne zlepšujúcou sa hrou predrala až na prvé miesto. Šieste a siedme kolo bolo mimoriadne vyrovnané (čo ukazuje aj graf vývoja priemeru tímov). Ešte pred posledným kolom sme viedli (GK Bratislava), no nakoniec sa pred nás ešte stihla predrať 1.MTGC Prievidza svojim najlepším kolom (122). Je škodou, že práve udalosti mimo hracej plochy čiastočne určili scenár boja o ligovú titul, keď s najvyššou pravdepodobnosťou je MTGK Brezno už týmto eliminované. Možno polemizovať o rozhodnutí, na základe ktorého bolo neprítomnému hráčovi pričítaných za každé zvyšné kolo 126 úderov. Poznatok je však taký, že tento príklad dáva podnet na ošetrenie podobnej situácie v budúcnosti v pravidlách.

Nadchádzajúce kolo možno očakávať peknú bitku o tretie miesto medzi bratislavským, breznianskym a košickým manšaftom, no a samozrejme ultimátny boj o primát ligového šampióna medzi ADARou a Prievidzou. Len zopár zaujímavých faktov pred finalovou konfrontáciou:
  • Prievidza je doma veľmi silná a štandardne vyhráva
  • posledné dva filcové turnaje skončila ADARA posledná
  • súčasná ligová forma klubu ADARA potvrdená víťazným hatrickom je veľmi kvalitná
  • prvý krát dôjde k odohratiu kola kombi systémom filc-eternit
Čo to bude znamenať a aký to bude mať vplyv na finále ligy nechávam na vás...
24.-28.8.