Tréningy v plnom prúde

Je to už nejaký ten deň, čo som hodil koment alebo zaujímavosť na tento blog. No zdanie, že v minigolfe (resp. v bratislavskom golfovom klube) sa nič nedeje, klame. Zima odtiahla preč a bratislavskí minigolfisti už pár týždňov poctivo zarezávajú a pripravujú sa na nadchadzajúcu sezónu, ktorá "vykopne" už za pár dní na košickom betónovom ihrisku.

Ako taký tréning prebieha? Vpodstate nejde o žiadnu alchýmiu; zíde sa zdravé jadro oddielu (jednotlivých členov sa mi snaď podarí predstaviť v priebehu roka), každý sa individuálne rozohreje na sebou zvolených dráhach a ide sa na tú zaujímavejšiu časť tréningu - skupinové hranie.

V období, kedy ešte slnečný lúč je výnimkou a teplota ledva presiahne 15 stupňov (konce sezón - jeseň, začiatky sezón - skorá jar) sa volí trénigová schéma označovaná ako "dvadsiatka". Zvolené su štyri dráhy tažšieho charakteru (blesk, priečky, okno, trubka), ktoré preveria presnosť úderu ako aj správnosť zvoleného tempa. Na každej dráhe odohrá hráč postupne 5 úderov - prenos lopty za prekážku (resp. priblíženie lopty do kruhu) sa hodnotí nulou, eso -1 a neprenos +1. Po piatich úderoch na každej dráhe, čiže celkových dvadsiatich je víťazom ten, kto má najnižšiu hodnotu. Ak sa dobre pamätám, tak momentálny najlepší výkon sa pohybuje na úrovni -16.

Štandardný tréning, čo je prakticky väščina roka, však samozrejmne pozostáva z celého okruhu, t.j. osemnástich dráh (tie naše sa takisto pokúsim predstaviť čoskoro). Bratislavskí golfisti už v apríli prešli na testovanie všetkých dráh a prvé výsledky ukazujú, že zimný výpadok nezanechal žiadne vážne následky a červené výsledky (jedno kolo 24 úderov a menej) sú prítomné v dostatočnom počte.

Ihrisko je takisto v dobrom stave a pripravené privítať aj návštevníkov, pre ktorých minigolf nie je každodennou záležitosťou. Dôkazom nech sú okolité fotky, ktoré som nafotil iba pred pár dňami a pozvánkou tento krátky pohľad do domácej kuchyne. Možno sa Vám pri ceste okolo podarí naraziť aj na skupinku nadšencov, ktorí si to "rozdávajú" v ničom menšom ako hre zvanej minigolf...
24.-28.8.