Košice (classic) - ligové preview

Už iba niekoľko dní nás delí od začiatku súťažnej minigolfovej sezóny 2008. Ako bolo už dávnejšie avizované prvé tohtoročné ligové kolo (celkovo v prebiehajúcom ročníku 2007/08 už v poradí štvrté) sa uskutoční 2-3. mája v Košiciach. Domáce ihrisko Minigolf clubu classic Košice sa nachádza v detskom areáli Anička, ktorý funguje ako oddychová zóna pre širokú verejnosť a pre ligovú súťaž je zaujímavý hlavne fakt, že ide o betónový povrch, čo je pri pohľade na terminovú listinu samovysvetľujúce.

zdroj: mgcc.blogspot.com

Osobne si netrúfam vyjadriť ucelený názor na kvalitu, obtiažnosť a atraktívnosť ihriska, ale skúsim sa stručne pozrieť na stránku veci z pohľadu pôsobenia nášho klubu v Košiciach v predchádazjúcich piatich sezónach. Už na začiatok je nutné povedať, že Košice nie sú zrovna zlatou baňou a výsledky boli rôznorodé, ale roky 2004 a 2005 dokázali, že dobré umiestnenie z Košíc nemusí byť výnimkou (zhodne 2. miesto). Súčty kôl v tímových súťažiach mali za posledné obdobie stúpajúcu tendenciu (658-2004, 672-2005, 693-2006, 695-2007), takže je najlepší čas negatívnu bilanciu rázne ukončiť.


V jednotlivcoch sa za najspoľahlivejšiu považovala dvojica Ivan Buš, Marcel Korínek, kde bol výkonnostný výkyv minimálny. Ostatné výsledky nie je nutné zvlášt komentovať. Niekomu ihrisko sedí, niekomu menej (viď grafy), niekto ho vyskúša po prvý krát ;) Do nadchádzajúceho podujatia preto ostáva želať pevnú ruku a určite aj nejaké to štastie. Avizované búrky a zrážky na východe Slovenska možu urobiť svoje...
24.-28.8.