Majstrovstvá sveta premiérovo v Chorvátsku.

Na rozdiel od predošlých rokov neobstarajú vrcholné číslo záveru sezóny ligoví šampióni v rámci Europacupu, ale národné reprezentácie počas Minigolfových majstrovstiev sveta organizovaných premiérovo v chorvátskom turistickom rezorte Zaton. Hlavné súťaže budú prebiehať v dňoch 20. - 23. septembra, pri nezmenenom turnajovom móde - v stredu a štvrtok prebiehajú súťaže družstiev, v piatok sa rozhodne o úderových, no a v sobotu o jamkových individuálnych medailistoch.


Slovenské farby tento rok reprezentuje mužské družstvo v zložení Miroslav Čibik, Michal Maňaska, Jaroslav Murín, Igor Qualich, Milan Pätoprstý, Ján Tolarovič a Ľubomír Zontág. To bude súperiť s ďalšími 12-timi družstvami, medzi ktorými sa najvyššie šance na medaile pripisujú predovšetkým Nemcom, Švédom a Čechom (ženských tímov je rovnako 14). Celkovo je na podujatie prihlásených vyše 160 hráčov/hráčiek.

WMF má v dejisku diania netradične široký mediálny tím, takže všetko podstatné môžete aj nadiaľku sledovať z pohodlia domova na nasledovných linkách/sociálnych sieťach:

24.-28.8.