Loptička z kategórie TOP

Nie je mi známe, do akej miery slovenskí minigolfisti sledujú novinky v oblasti produkcie minigolfový lôpt, ale rád odprezentujem loptičku, ktorá uzrela svetlo sveta počas tohtoročných Majstrovstiev sveta v Bad Münderi. Je z produkcie firmy Reisinger, je šampiónska, v limitovanej edícii a je venovaná hráčke, ktorá je schopná poraziť kohokoľvek:

Reisinger Jana Nakládalová Czech Champion 2012

Kompletná séria


Parametre určite napovedia viac. Odskok 4cm, tvrdosť 57 shore a váha 35g (prevedenie malá). Aj napriek tomu, že charakterovo je vhodná na množstvo filcových dráh, prvé skúsenosti potvrdili, že určite nájde bohaté využitie na eternitovom povrchu - okná, blesky, priečky, slimáky, plošiny, lopingy (surová).
Pôvodne boli vyprodukové 4 prevedenia - baumer-lak, matný lak, nelak a predovšetkým unikátny dvojitý baumer-lak (zabezpečujúci zníženie rizika "seknutia" na mantineli/prekážke). Prvé tri menované varianty už sú beznádejne vypredané a z dvojitého laku (fialová verzia) ostalo iba posledných niekoľko kusov (a aj tie sa neustále míňajú). Podotýkam, že na území Slovenska momentálne loptičku vlastní iba minimálny počet ľudí,  takže sa z nej môže stať aj vážený zberateľský artikel. Ešte stále máte možnosť si loptičku zadovážiť aj vy - stačí napísať email na adresu marianino81@gmail.com a dohodnúť si spôsob doručenia (poštou, osobným vyzdvihnutím v Bratislave alebo počas extraligových turnajov na území ČR/SR). Cena je štandardná ako pri všetkých licencovaných a brandovaných kúskoch - 15 eur. Kto zaváha, možno raz bude ľutovať...

Dvojitý baumer-lak
24.-28.8.