Tajfún v Košiciach

Opäť som raz vytiahol bulvárnejšie ladenú titulku článku a tak hneď uvediem veci na pravú mieru, aby ma náhodou nejaký náhodný návštevník stránky neobvinil z šírenia lží, či poplašných správ. Tajfún sa vyskytol cez víkend v Košiciach v rámci 5. kola minigolfovej ligy a dostal meno ADARA Trnava. Škody sú dosť značné a vyčíslené na 51 úderov. Doposiaľ známe obete boli hlásené z klubov GK Bankov Košice, 1.MTGC Prievidza, GK Bratislava a MTGK Brezno. GK Trnava nezvestná.


Toľko na úvod a teraz k meritu veci. V Košiciach sa naplno prejavila obrovská sila klubu ADARA Trnava, ktorý prišiel jednak so silným jadrom ako aj novými a platnými posilami, ktorých prestup sa uskutočnil pred štartom jarnej/letnej časti sezóny. Po prvom okruhu ešte vývoj sľuboval zaujímavý priebeh, ale na to, čo nasledovalo neskôr sa hodí slovo suverenita. Graf to jednoznačne potvrdzuje. Konštantý výkon podporený vyrovnaným výkonom všetkých členov klubu. Veď v rámci piatich kôl rátajúcich sa do ligy tímov sa piati nasadení hráči (plus náhradník) zmestili do intervalu deviatich úderov.

Iným neostalo nič iné ako sa prizerať. Sekundovať nedokázali ani domáci búchači z GK Bankov Košice v jemne inovovanej zostave. Druhé miesto je síce fajn, ale ambícia bola určite vyššia ako strata 51 čísel na víťaza. Dôvod na radosť môžu mať prievidzskí rivali, ktorým mohutný finiš zabezpečil 3. pozíciu na stupni víťazov a príjemný pocit pred nadchádzajúcim kolom lokalizovaným práve na ich domácej pôde. Nám z Bratislavy tento krát bohužiaľ pretiekol piesok medzi prstami. Dôvod treba jednoznačne hľadať v nevyrovnanosti výkonov medzi hráčmi (dvaja excelovali, traja sa trápili).

No a keď už sa dostávame k jednotlivcom, bola cítiť značne vyššia úroveň nasadenia ako aj predvedených výkonov v porovnaní s trnavským ťažením. Titul betónového šampióna si pre rok 2009 môže do svojho občianskeho preukazu napísať Michal "Don Miguel" Putnoky, ADARA Trnava (29.83), ktorý ako jediný zlomil v celkovom priemere magickú hranicu 30. Za ním si to pekne v dramatickom rozboji rozdali Marcel Korinek, GK Bratislava (30.33) a domáci Rasťo Kováč, MGC Classic Košice (30.33). Na piatej dráhe si Marcel povedal: "tak toto teda nie", zavesil eso a domáceho hráča poslal na tretie miesto. No a keďže sa mu titul dvojky turnaja málil, odniesol si aj prívlastok "hradný pán" (mimochodom túto minicenu obhájil), keďže jeho bilancia na dráhach nesúcich označenie malý a veľký hrad mala kráľovský punc (9 es, 3 dvojky). Oplatí sa ešte dodať, že niektorí hráči si počas turnaja na malý moment vytiahli nemecký pas a po kole zapisovali na tabuľu cifru 25 (palec hore).

Kategórie:
muži (21) - Marcel Korinek, GK Bratislava (30.33)
ženy (5) - Lenka Tarandová, GK Trnava (33.83)
seniori (9) - Michal Putnoky, ADARA Trnava (29.83)
juniori (11) - Lukáš Barylík, GK Bankov Košice (31.00)
juniorky (3) - Viktória Vašková, 1.MTGC Prievidza (40.00)

Bodka na záver : víťazné eso v rozboji o 1. miesto v kategórii mužov
(2. miesto absolútne)

24.-28.8.