Ach, tá ľadvina !?

Menšia sestra prievidzskej filcovej kráľovnej ukázala svoju pravú tvár (vzhľadom k veľmi dobrým meteorologickým podmienkam) a dokráčala na normovú métu 32.5 (filc v Prievidzi má v súčasnosti normu 36.5). Priznám sa, že som očakával/tipoval normu pod 32, ale aj napriek kratším profilom dráh oproti tým prievidzským sa ihrisku charakter a technická náročnosť nedá odoprieť.

Väčšina dráh skutočne preverila kvality slovenskej ligovej squadry a núdza nebola ani o perličky, ktoré vyvolajú posmešný úšklebok a tak trochu zhadzujú titul 1. minigolfová liga. Posúďte sami aké paranormálne javy boli k videniu v Ružbachoch - sedmička na okne, päťka na priekope, sedmička na priesmyku, sedmička na schránke, dve päťky na úžine, tri trojky na absolútnej esovke bočné okno. Niektoré mi logicky nejdú do hlavy, ale či to je chyba zápisu (tzv. kompenzácia medzi dráhami) zistím len ťažko.

Prejdime si však samotné ihrisko pekne po poriadku z toho pozitívnejšieho uhla. Začíname oknom, kvalitné nástupy Peťa Bubelínyho a Lenky Tarandovej (1.333), gentleman patrí mladej generácii v podobe Olivera Kažimíra a Miša Mjartana (esovka). Čo ultimátna dvojkombinácia vulkán/ľadvina, na ktorých padlo neskutočných 55 sedmičiek a lámal sa chlieb? Pevné údery na vulkáne predviedla hneď trojica - Erika Chikánová, Juraj Palovič, Rado Struhár (1.167), ľadvinu si pre zmenu úplne sprivatizoval Ivan Buš a urobil si z nej esovku (absolútny základ víťazného úspechu). Porozumenie s dvojoknom našiel Rado Ledník (1.500), najmenšie problémy s falšovaním na bočnom okne mala opäť Erika Chikánová (1.167), uhol si len tak medzi rečou vyesovala Aďa Feješová.

To však nie je všetko, druhá polovica má takisto svojich víťazov. Streďák si bratsky podelili Ivan Buš a Laci Trnka (1.167). Na schránke nič nenechal na náhodu René "Šimo" Šimanský (1.500). Na najzradnejšej dráhe ihriska - trezor - si pochvalu odnášajú Ivan Buš, Laco Ištván a Maroš "Mako" Jágerský (1.833). Najdlhšia dráha, priečky, dala vyniknúť Lukášovi Barylíkovi (1.833) a len tak medzi nami spomeniem, že Feri Drgoň na nej zapísal dve esá, čo je vzhľadom na fakt, že celkovo ich tu padlo iba 13 hodné vypichnutia. Nemenované dráhy dopadli ako dopadli - veď si pozrite v priloženej štatistickej matici dráhových priemerov a nezabudnite, že strašiť by Vás mali hlavne červené polia ;)

PS: Absencia číselného označenia na ružbachských "ligových" dráhach je hodná pokarhania (duchaprítomnosť Fera Drgoňa zapezpečila ich existenciu aspoň počas nedele).
24.-28.8.