Majstrovstvá v reči tímov

Majstrovstvá Slovenska v minigolfe sú za nami a za seba môžem povedať, že išlo o zážitok vyskúšať si kombináciu filc+eternit. Boli to náročné dni a pred turnajom som chcel nasadiť do prevádzky krokomer, aby som zistil koľko vlastne človek v prievidzkom areáli prechodí kilometrov počas jedného hracieho dňa, ale nakoniec som sa viac sústredil na hru. No určite by finálne číslo bolo fascinujúce.

Po turnaji sa definitívne uzavrel Slovenský pohár 2007/08 a víťazi a držitelia titulov po dobu jedného roku sú podľa kategórii nasledovní:

MUŽI (37) - Ladislav Trnka PD
ŽENY (8) - Erika Chikánová PD
SENIORI (13) - František Drgoň ADA
JUNIORI (14) - Oliver Kažimír KE
JUNIORKY (4) - Feješová Adriana BR

Rozbor priemerov týmov

Eternit, ako už bolo spomínané, patril domácim. Privlastnili si 7 dráh, z ktorých za zmienku stoja hlavne trubka a blesk, kde konkurenciu poslali ďaleko dozadu. Košičanom sedela hlavne ladvina (výborný zisk), blaváci s prehľadom odohrali plato a potešujúci je aj fakt, že dráha smrti (okno) patrí práve im/nám. Jediná týmová esovka je vulkán a to zásluhou Brezna, Adara Trnava sa zase činila na vlnitých dráhach - vlny, segmenty. GK Trnava opäť bohužial do pozitívnej štatistiky neprehovorila.


Na Filci mali esovku až dva tými na oddychovej dráhe (bočná jamka) - 1.MTGC Prievidza a GK Bratislava. Domáci hrali filc výborne, ale konkurenciu vykostili najmä na kasičke, monze a ladvine. Celkom dôležité dráhy, že? My bratislavčania sme si aj tu sprivatizovali kráľovskú dráhu - vulkán, z čoho jasne vyplíva, že sme špecialisti na to najťažšie, čo sa na ihrisku nachádza;) Košičania síce na bočnej jamke stratili, ale hneď na nasledujúcej (bočné okno) boli suverénni. Brezno fantasticky uhralo predovšetkým holubník a výrazne získalo na všetkých ostatných, ADARA mala kvalitný hlavne priesmyk.


Čo sa filcu týka, ešte pridávam pre zaujímavosť pohľad na dráhy, pri ktorých je eso malý zázrak (podľa štatistiky za 3 odohrané filcové okruhy):

9 es - Schránka (dráha 2)
7 es - Dvojokno (dráha 15)
6 es - Trezor (dráha 13)
3 esá - Priečky (dráha 5)
2 esá - Kamene (dráha 9) - Kubo Kalník a Oliver Kažimír

A pokračujeme ďalej. Tentokrát s objektívom zameraným na GK Bratislava. Tretie miesto v súťaži týmov (v konečnom účtovaní neuspokojivé 5. miesto), tretie miesto v kategórii mužov (Marcel Korinek). Pozitívnym štatistikám dominuje vďaka kvalitnému výkonu Marcel. Pri pohľade na moje štatistiky som sa celkom prekvapil - menej es, menej veľkých chýb. Je na čom pracovať, ale aj od čoho sa odlepiť. Jednotlivé bratislavské výkony a dráhové štatistiky si pozrite nižšie alebo v priloženom pdf reporte.

24.-28.8.