Ligové kvarteto v žilinskom "močáli"

Bez ligovej prestávky (tá bude až v auguste) sa súťaž presunula do Žiliny do nového areálu avšak s viacmenej starými dráhami. A to sa ukázalo byť ako jeden z tých problémovejších faktorov, s ktorými sa hráči museli minulý víkend na turnaji vyrovnať. Podmočený terén takisto určite nepridal na nálade. Osobne sa teším na každý ligový turnaj, avšak tentokrát musím povedať, že s žilinským staronovým ihriskom som sa (zatiaľ) nezžil. Nech to zneje akokoľvek, určite to nie je myslené v zlom. Nie všetko sa vždy stopercentne podarí a vždy je možnosť na nápravu. Ale je to za nami a môžeme bilancovať.


Hneď sa začiatku nového ligového ročníka potvrdila svoju dominanciu na eternite trnavská ADARA. Od začiatku neohrozene obsadila prvú priečku a nepustila ju až do konca (finálny náskok 49 je nekompromisný). Kvalitu potvrdila druhá Prievidza (mohutne podporená juniorskou základňou), tretie skončilo MTGK Brezno. Bohužial musím konštatovať, že Bratislava bola tentokrát zatienená a na špicu nemala nárok (aj keď druhý deň priniesol rast výkonnosti). A ďalej... ďalej nič. Štyri manšafty a finito. V tomto prípade je konkurencia kľúčová, čím viac kvalitných týmov, tým zaujimavejšia súťaž a predpoklad na progres, takže ostáva veriť že sa v dohľadnej dobe zapoja aj iné oddiely.


PS: Rozhodnutie týkajúce sa plata považujem s odstupom času za sporné. Jednoznačnú definíciu som neobjavil, ale vnútorne cítim, že technické eso nebolo to pravé orechové ;)
24.-28.8.