Eternit+Filc=Trnka

Majstrovstvá Slovenska v Prievidzi ponúkli dve ihriská a tak aj štatistika priemerov na jednotlivých dráhach bude rozčlenená na sekciu eternit a sekciu filc. Pre lepšiu konzistenciu dát sú zahrnuté iba kolá, ktoré sa odohrali v rámci súťaže oddielov (finálová časť jednotlivcov je tak vyňatá).

Eternitový povrch je zo štatistického hľadiska pomerne typický. Technické dráhy ako okno, trubka, ladvina, priečky štandardne spôsobovali komplikácie. Prekvapením je tentokrát loping - až 16. najhorší priemer hovorí za všetko. Vysoký priemer vykázali aj prúdy, číslo 1.824 je takmer na úrovni priečok a dáva dráhe štatút neľahká. Na opačnom spektre snaď zaujme iba plato, 6. miesto určite nehovorí o strachu z tejto dráhy (aký panoval napríklad minulý rok v Handlovej). V jednotlivcoch naj priemer uhral Laco Trnka (žiadna veľká chyba!!!), no esovým bossom bol Laco Derzsi - veľmi dobrá úspešnosť cez 74%.

Filcovým špecialistom číslo jedna sa ukázal byť Oliver Kažimír, ktorý spolu s Lacom Trnkom zhodne vydoloval z dráh tretinu es. Zaujímavým zjavom v reči čísel je Ľuboš Andrássy, relatívne veľmi veľa es, no aj vysoké percento veľkých chýb. Dráhu smrti som označil už v novinkách, nič prekvapujúce a do ďalších ročníkov vysoko pravdepodobne konštantný fakt.


Konkurenciou môže byť snaď iba kasička alebo absolútne smrteľná ladvina na záver okruhu, ktoré sa takisto priemerom vyšplhali za hodnotu 3.0. Vysokú obtiažnosť ponúka aj zrádny streďák, či tempovo náročný gentleman. Oddychovkou je jednoznačne bočná jamka, pod priemer 2.0 sa ešte tesne dostala aj priekopa. Filc je všeobecne považovaný za najobtiažnejší minigolfový povrch, ja len dodávam, že zakričať si na ňom "yes", "mňam", "fuuu" pri ese bolo možné takmer 2.5 krát menej ako na eternite.
24.-28.8.