Bratislava - ligové preview

Po dvojtýždňovej pauze, pokračuje minigolfová liga v rýchlom tempe ďalším podujatím. Tentokrát ide z oddielového hľadiska o turnaj mimoriadne dôležitý, pretože má prívlastok domáci. 17. a 18. mája bude práve GK Bratislava organizovať 5. kolo, ktoré može opäť ešte viac zdramatizovať a vyrovnať šance na celkový ligový titul.


Dva dni pred štartom turnaja možem s kľudom oznámiť, že dráhy sú vo veľmi dobrom stave (čisté a namaľované) a pripravené potrápiť jednotlivcov. Faktom je, že systémy dráh dostatočne preveria obe hlavné technické požiadavky na hráčov - správne tempo a presnosť. Posledné predpovede hovoria, že má byť pomerne teplo (tipujem, že chladenie lôpt sa bude vyskytovať v hojnom počte) a občasné prehánky alebo prípadné búrky nemajú dosahovať výrazného charakteru, čiže po tejto stránke situácia vyzerá v poriadku.



Ako sa GK Bratislava darilo doma v predchádzajúcich ročníkoch? Nie je žiadným prekvapením, že posledné štyri domáce turnaje vyhral práve bratislavský klub pred ADAROU Trnava (3x) resp. Sláviou Trnava (1x), čo papierovo určuje rolu favorita. Domáca pôda, domáci hrad. Bolo by veľmi príjemné potvrdiť slušnú formu z Košíc. V jednotlivcoch bol/je ťahúňom Marcel Korínek. Pri pohľade na úspechy súperov však jednoznačne vyskakuje meno Michal Putnoky (ADARA 2000 Trnava) - tri absolútne víťazstvá v poslednej poldekáde hovoria za všetko. Vidíme sa na turnaji...

PS: Povážlivo vysoké priemery z roku 2005 boli spôsobené veľmi nepriaznivým a nestabilným počasím v sobotňajšej časti.
24.-28.8.