Európska klubová elita opäť pripravená vyučovať

Pred tým, než sa letná minigolfová sezóna 2014 definitívne stane minulosťou, čaká minigolfovú verejnosť ešte jeden veľmi dôležitý a mimoriadne sledovaný turnaj - Pohár majstrov. Každoročne sa na sklonku sezóny stretávajú hráči (mužské a ženské družstvá) majstrovských tímov viacerých európskych krajín, aby sa pobili o cenenú trofej a načerpali atmosféru podujatia, ktoré sa vďaka účasti viacerých elitných hráčov radí k prémiovým podujatiam minigolfového harmonogramu.


Tento rok sa na Europacupe v nemeckom Schriesheime prihlásilo 11 mužských a 9 ženských tímov, čo pri bližšom pohľade na registračné formuláre predstavuje skupinu 110 hráčov. Ak sa k nim prirátajú coachi resp. funkcionári, číslo sa vyšplhá na úctyhodný počet 146 účastníkov - poriadna zaťažkávajúca skúška pre jedno ihrisko (do budúcnosti sa reálne zvažuje umiestňovanie turnajov na kombi ihriská a oddelenie mužskej a ženskej časti).


Najdramtickejším a ostro sledovaným bude zas a znova švédsko-nemecký top súboj gigantov z BGS Hardenberg a obhájcu Uppsala BGK. Ostatné manšafty však určite ponúknu dostatok atraktívnych momentov, pre ktoré sa oplatí podujatie pozorne sledovať.

Mužské tímy: Uppsala BGK (obhájca) - SWE, Tantogaden BGK - SWE, BGS Hardenberg Potter - GER, WAT 21 - AUT, MGC Olomouc - CZE, Manse RG - FIN, GSP Vergiate - ITA, MGC Oirschot - NED, CM do Porto - POR, GK Trnava - SVK, MC Olten - SUI

Ženské tímy: MGC Mainz (obhájca) - GER, MGC Gottingen - GER, MGC Bad Voslau - AUT, MGC'90 Brno - CZE, GSP Cusano - ITA, MGC Oirschot - NED, CM da Costa Nova - POR, BGK Linjen - SWE, MC Olten - SUI
24.-28.8.