Dubnica s nábojom, ale bez kvality

Aj napriek tomu, že Dubnické minigolfové ihrisko je vizuálne krásne, obávam sa, že vďaka značne rozporuplnej kvalite niektorých dráh (voľné pyramídy, hrboľatý loping, nekvalitne pripravené vnútro slimáka atď), už nespĺňa kritéria pre organizovanie akéhokoľvek súťažného turnaja pod hlavičkou SZDG. Tento fakt však nazamedzil organizácii záverečného ligového kola pre rok 2014.

Súboj o tímového víťaza bol tentokrát dramatický až do samotného záveru a po siedmych kolách sa nakoniec mohli opäť radovať hráči GK Bratislava, ktorí o 4 údery porazili klub GK Trnava. S výrazným odstupom na tretej priečke skončil rovnako ako v Bratislave, Minigolfový klub Žilina. Celkovo však individuálne výkony nedosahovali uspokojivú kvalitu, prísnejšie nároky objektívne zniesol iba jeden, ten víťazný s priemerom 23.286...


Kam sa slovenská liga vydá v roku 2015 je síce otázne, ale do istej miery predpovedateľné. Pravdepodobne bude prešlapovať na mieste a napĺňať predpoklady víkendovej radovánky pre majoritnú skupinu hráčov. Žiadny progres, inováciu, drive, alebo nebodaj prejav profesionality sa v súčasnosti neoplatí očakávať. Možno sem-tam náznak vyššieho levelu u vyvolených hráčov, ale to je asi tak všetko. Znie to prísne? Stačí si otvoriť oči a myseľ.
24.-28.8.