Titul späť v Hardenbergu, ADARA uzatvára TOP10

Tak a už máme uzavretú minigolfovú sezónu aj na medzinárodnom fóre. Vadúzsky betón, podľa všeobecných výsledkov, určite nebol prechádzkou ružovým sadom, avšak našli sa určite pozoruhodné momenty. Dva krát zahratá cifra 23. Kým? Hráčmi nemeckého Hardenberg Pötter - Timo Greiffendorf, Uwe Ludwig. Famózne tímové kolo so súčtom 157, čo je priemer 26.17 (áno, hovoríme o betóne!). Zodpovední? Hráči nemeckého Hardenberg Pötter. Najlepšie štyri výkony pochádzali od hráčov z jedného klubu a dostali sa do intervalu 27.3 - 27.7. Tušíte z ktorého? Predpokladám, že áno. No predsa, Hardenberg Pötter.

Tieto indície jednoznačne potvrdzujú oprávnenosť nového klubového majstra medzi minigolfovými "bláznami". Stal sa ním toľko spomínaný Hardenberg Pötter s komfortným náskokom 48 úderov. Tento nemecký manšaft si tak opäť mohol po troch rokoch vychutnať toľko známy pocit zasadnutia na absolútny trón (už 9. titul európskeho klubového šampióna). Svieži severný vietor tento krát nemrazil na chrbte tak intenzívne, ale predsa to stačilo na to, aby dvaja švédsky rivali obsadili zvyšné dva pódiové stupne. Obhajca, tím Uppsala BGK vybojoval tretiu priečku, BGK Joenkoeping druhú. Pre poriadok dodám, že v dámskej súťaži prekvapil švajčiarsky MC Effretikon, ktorý ako jediný zdolal hranicu priemeru 30.0 a zaknihoval historicky prvý madzinárodný klubový titul.

Ako sa darilo slovenskému zástupcovi? Niektorým sa 10. miesto z 13-ich účastníkov bude máliť, iní naopak vyjadria rešpekt. Faktom je, že očakávania určite neboli v rovine - "Tak, čo? Bude ADARA bojovať o finále (TOP6)?". Špička je mimoriadne silná a rozmýšľať v týchto dimenziách nemá skutočne momentálne zmysel. Desiate miesto predstavuje reálny kompromis, kde vôbec netreba lámať palicu, ale na druhej strane, ani usmievať sa doširoka. Zamrzí, že individuálne sa nenašiel jednoznačný líder, ktorý by prenikol v absolútnom poradí vyššie, ale koniec koncov, o tom toto podujatie ani nebolo. Tím na prvom mieste.

Na budúci rok sa pohár majstrov presťahuje do blízkej Viedne na tamojší vražedný filc. Kto bude hájiť slovenskú trikolóru tam, ukáže ligová jar roku 2010...
24.-28.8.