Sklenka sem, sklenka tam...

Dubnické čísla boli čiastočne naznačené v predchádzajúcom článku, štatistické gro však prichádza na radu teraz. Treba poznamenať, že v Dubnici sa naplno prejavila sklenková eufória. Niektorým sklenky priniesli radosť, iní voľbu tohto materiálu prekaučovali (nie, sklenka na priečkach skutočne nebolo to pravé orechové). Faktom však je, že na dvoch dráhach si tento druh lopty svoju prácu splnil svedomito.

Na pyramídach tak mohlo dôjsť k medziročnému zlepšeniu o 13.85%. Druhou myslenou dráhou bolo samozrejme relatívne ľahké dubnické okno ("iba" 12. štatisticky najobtiažnejšia dráha okruhu), kde sklenka plne zužitkovávala lievikový kruh (videl som ju nepadnúť snáď iba jeden krát) a padala a padala... Bohužiaľ (alebo "bohudík"), nenašiel sa žiadny hrdina, ktorý by sklenený špeciál vyskúšal na koši. Tomu ja hovorím adrenalín ;)

Adrenalínom však bolo aj hranie už známej neférovej trubky, ktorá nesklamala a cez nervové zakončenia jednotlivých hráčov sa vydriapala až na post dráhy smrti - priemer 2.059. Zaujímavé však boli pozície iných dráh. Ľadvina vie na niektorých ihriskách prichystať hráčom nejedno nemilé prekvapenie, tá dubnická ale patrí k pomerne mierumilovným a eso-ľúbivým, keďže išlo o vôbec štvrtú najľahšiu dráhu. Podobne netradične sa umiestnil aj blesk, 9. pozícia a neexistencia päťky, šestky, či sedmičky jednoznačne naznačuje, že agresívny systém "na priamo" tu jednoducho nenašiel veľa priaznivcov. Na opačnom spektre skončil bláznivý most (15. miesto a zhoršenie priemeru o hrozivých 15.83 percenta!). Inde relatívne jednohubka, tú vážna prekážka pre skórovanie esa (padlo ich iba 76 - 2,24 na hráča), ale treba uznať, že stav jedného z mantinelov každopádne nebol plne vyhovujúci. Nech je ako je, zlepšený medziročný priemer až na pätnástich dráhach vystreľuje môj palec do pozície ukazujúcej jednoznačne nahor.

Svoju štatistickú robotu si opäť tvrdo odpracoval mladík z Prievidze s írskym designom vlasov. Rado Struhár esoval čo sily stačili a zároveň dával veľký pozor na to, aby na dráhach nezmätkoval. Výsledkom je 104 es (72.22 percentná úspešnosť) a iba 1 väčšia chyba (0.69%), no predpokladám, že váš tip, kde sa to stalo, by nesmeroval správnym smerom. Bola to totiž "trojka" na koši. Nevadí, stávajú sa aj horšie veci. Ale tie nás momentálne zaujímať nebudú, pretože sa pozrieme na popravčiu čatu, ktorá nekompromisne skoncovala s jednotlivými dráhami (keď tak nad tým premýšľam, to taktiež neznie príliš radostne, že!?).

Pyramídy preskočíme, lebo tam sa jednoducho esovalo, ale vlny už priniesli možnosť vytiahnuť sa. Najvražednejší pohľad tu používal Ľubo Parák (1.250). Dubnický loping je každoročne lotériou, no výherné lístky pre tento rok si zabezpečila dvojica Erika Oršulová - Rado Struhár (1.375). Znalcom priečok sa ukázal byť Vlado Pravotiak, ktorý zjavne používal zbrane vyššieho kalibru, pretože postačovalo osem dobre mierených rán (esovka). Na slimáku iba jeden testovací úder použil Ľuboš Zontág, zvyšných osem však zvoj cieľ našlo bez problémov (1.125). Z nížiny sa presuňme na náhornú plošinu, (vyvýšená časť ihriska) pretože labyrint, vulkán ani ľadvina neponúkli osamotené top-výkony.

Tam sa hneď z kraja esovalo. Zameriavač si totiž na prúdoch najlepšie nastavili ostrieľaní minigolfisti - Ľubo Andrássy a Vanda Kupcová. Čo dubnická trubka? Najlepší výkon bol na úrovni priemeru 1.375, ale keďže ho dosiahli až štyria borci, nebudem menovať. Meno však spomeniem pri okne. Minulý rok tu esového bobríka držal Kubo Kalník, tento rok úloha prischla inému bratislavskému skautovi. Ivan Buš nezaháľal a výsledkom je 8x číslo 1. Na akomkoľvek okne potešiteľná správa. Kubo však svojej povesti neušiel a parádu vystrúhal na segmentoch. Pri esovom amoku mu sekundoval iba Laco Ištván. Aj napriek tomu, že most bol v Dubnici prekliatou dráhou, našiel sa človek, ktorý esá z jamky lovil podozrivo často. Ivan Pätoprstý, priemer 1.250. No a dráhovú štatistiku zakončíme príznačne na blesku a s hráčom, ktorý celý blok otváral. Predpokladám, že jeho meno už vie každý vysloviť bez zakoktania, takže len pre poriadok - Radododo Stuhahahááár (1.125).

Ligová štatistika si dáva pauzu, uvidíme čo prinesie "magurská jedenástka". Predtým však ešte prinesiem môj pohľad na pozície v Slovenskom pohári, pretože aktuálna situácia si nejaký ten komentár určite zaslúži. Do počutia, priatelia...
24.-28.8.