Brezno späť v hre

Mysleli ste si, že som na Dubnicu a minigolfový turnaj, ktorý sa v nej pred nejakým časom uskutočnil zabudol? Omyl! Na Dubnicu sa nezabúda nikdy a na chvíle, ktoré síce už majú niekoľko dňovú patinu, si rád spomeniem. Obzvlášť keď nám svietilo slnko a teploty boli vysoko blahodárne, nie to čo máme vonku teraz (mimochodom počas celého roku, až na jeden turnaj, nám počasie a poveternostné podmienky priali k všeobecnej spokojnosti).

Tamojšie dráhy si prišlo omakať 34 neukojených minigolfistov (resp. v sobotu ešte 35), ktorí chceli byť pri rozlúčke so súťažným minigolfovým rokom na Slovensku. Prvá bojová línia z klubu ADARA Trnava sa nachádzala na fronte vo Vadúze a tak by niektorí mohli v Dubnici očakávať miernejšie výkony. Aby som bol adresnejší, papierovo sa predpokladala čiastočne nižšia úroveň priemerov. Ale, čuduj sa svete, nič takého sa neudialo. Práve naopak. Ak si zoberieme najlepších 10 hráčov víkendu, tak ich priemer sa dostal na najnižšiu úroveň za posledných 6 rokov (24.81). Pre istotu som vzorku rozšíril aj na TOP20, ale graf v podstate potvrdzuje to, čo som tvrdil už po predchádzajúcich turnajoch. Liga výkonnostne (aspoň pokiaľ hovoríme o horizonte posledných piatich rokov) neupadá!

V Dubnici nastala obroda manšaftu z Brezna. Ešte niekoľko týždňov nazad, počas filcového turnaja v Prievidzi, bolo márne hľadať MTGK Brezno na výsledkovej tabuli, pretože tím nasadený nebol. Dnes MTGK Brezno môže vyčkávať na odpálenie novej sezóny s relatívne príjemnými pocitmi (aspoň v nadväznosti na výkony z konca sezóny). Dubnický turnaj ich totiž zastihol v skvelej forme. V sobotu síce ešte nestačili (26.60) na machrov z Bratislavy, ktorí vyhrali s komfortným náskokom 21 úderov (25.55), a zároveň museli odrážať nápor exmajstrov z Prievidze (26.85), no do nedeľného rána sa vyspali do ružova a hlavne druhá polovica hracieho dňa bola z ich strany unikátna. Súčtami 116 a 118 poslali všetkým vrúcny pozdrav a zaknihovali vôbec prvé tohtoročné víťazstvo (24.65), ktoré ja osobne vnímam z hľadiska ligovej atmosféry a zdravej konkurencie veľmi pozitívne. Na druhé sa posunula 1. MTGC Prievidza (25.65), no a tretie, tak trochu utrápené, si domov odniesla Bratislava (26.20). Suma sumárum, jesenným ligovým šampiónom sa stala GK Bratislava, ale rozstupy v ligovej tabuľke predznamenávajú tuhý boj o absolútny primát budúci rok. Ako Bratislava, tak aj Prievidza a Brezno ešte budú mať totiž možnosť využiť domácu pôdu (aspoň ja osobne s tým počítam, o termínovej listine samozrejme rozhodne zimná konferencia).

Jednotlivci stepovali v rytmoch platne, ktorú niekto zabudol vymeniť. Všetko známe piesne, medzi ktorými nechýbal ani tradičný šláger v podaní Rada Struhára (najlepší víkendový priemer 23.125). Ale... vyzdvihnem určité bonusy, ktoré sa oplatí spomenúť. 4. a 3. miesto (absolútne) Peťa Bubelínyho dokazuje, že po dánskej stáži sa naladil na tú správnu vlnu, z čoho samozrejme výrazne profituje MTGK Brezno. No a máme tu aj netradičné mená v horných poschodiach výsledkových listín, čo ma veľmi teší, pretože minimálne u jedného z nich som tvrdil, že to bude len otázkou času. Posúďte sami. Sobota – Jaroslav Murín (9. miesto absolútne, 2. medzi juniormi), nedeľa – Marco Gróf (9. miesto absolútne). Mladí hráči, nové mladé pušky...

TOP3 deň1
1. Rado Struhár, 1.MTGC Prievidza 22.50
2. Jakub Kalník, GK Bratislava 23.50
3. Marcel Korinek, GK Bratislava 23.75

TOP3 deň1
1. Laco Ištván, MTGK Brezno 23.25
2. Rado Struhár, 1.MTGC Prievidza 23.75
3. Peter Bubelíny, MTGK Brezno 24.25

Bodka na záver - Ajajaj song v podaní Rada Ledníka.

24.-28.8.