V Ružbachoch sa zbytočnými údermi šetrilo

Tak ako patria k minigolfu prekážky, k bratislavskému minigolfovému blogu analýzy a štatistiky. Stará sezóna je nanávratne preč a v novej stihli byť odohrané dva ligové turnaje, no štatistický prídel akosi nikde. Holt, ako mi bolo oznámené, nastali nepredvídateľné časové posuny a čísla ostali na hraniciach Európskej únie, kde čakali na vybavenie potrebných vízových dokladov. Dnes však šťastlivo dorazili a hneď vo dverách mi zamávali podpísaným a orazítkovaným platným povolením, takže so štatistickými maticami a inými špecialitkami sa budeme stretávať aj počas sezóny 2009/10 (snáď tomu nič nepredvídateľné nezabráni). Priemery sa budú vytvárať sumárne za celý víkend (NIE každé kolo zvlášť), aby bola zabezpečená kontinuita s predchádzajúcim obdobím.

Prejdime však na prvú neodbavenú položku - filcový turnaj vo Vyšných Ružbachoch. O zvýšenej hernej úrovni dokladovanej zlepšenými priemermi TOP10 som sa rozpísal už v samotnom poturnajovom reporte (viď článok), no podotknem ešte jeden fakt. Vo svete zúri finančná kríza, tak prečo by krízový režim nenasadili sumárne aj všetci ligový hráči? Všeobecný priemer hraný na ružbašskom okruhu zaznamenal medziročne pokles 3,62% (39.43 vs. 38.00). HDP percentuálne klesá, početnosti zlých úderov v slovenskej lige tiež. Cha!
Dvomi krízovými spolubojovníkmi (pozor nemýliť si s predstaviteľmi aktuálnej kampane), ktorí mali najnižšiu preferenciu "nakupovať" sa stali Július Klein (48.15% es) a Radovan Struhár (7.41% veľkých chýb).

Aj pre Ružbachy som vytvoril imaginárne ocenenie (názov nechám na Vás), keďže tamojšie ihrisko ponúka zaujímavú a mimoriadne anatomickú dvojkombináciu dráh. Vag*na a ľadvina. Čo poviete? Našlo sa množstvo takých, ktorým ju tráviaci aparát odmietol spracovať a museli ísť na nútený výplach. Opakom však bol Ivan Buš, ktorý si z nich odniesol skvelý dvojpriemer 1.583 (pochvala však ide všetkým, ktorý sa dostali pod cifru 2.000). Mimochodom ľadvina sa stala dráhou smrti s "famóznym" resp. mimóznym priemerom 2.891.

V tímových štatistikách hneď z kraja zaujme fakt, že najviac dráh s najnižším priemerom uhral klub 1. MTGC Prievidza (8 +1 delená) a tím víkendu, GK Bratislava, ostal "iba" na méte 6 kusov (z toho jedna delená), avšak na tých bol vysoko efektívny. Vo výpočte sa nachádza, tradične, smrteľná dráha - ľadvina (2.111), ale napríklad aj jedna z kľúčových a pre bratislavských študentov večernej školy gynekológie, obľúbená vag*na (1.667 a zisk na konkurenciu 0.222 úderu na kolo). Medzi najlepšími hráčmi (ktorí sú samozrejme súčasťou nasadenia tímov) môže byť rozloženie priemerov rozdielne oproti konsenzu a to bol prípad aj ružbašského turnaja. Medzi tímovými hráčmi strašila predovšetkým dráha č.17 (priečky), ktorú uchmatol prievidzský manšaft (2.250). Ten si domov vzal aj dôležitú a telom klamúcu dráhu "trezor" (2.361). Tímová esovka sa nevyskytla, avšak najbližšie k nej mali Košičania na holubníku (1.048, iba dve chyby). A čo vztýčený varovný prst? Ten posielam manšaftu GK ADARA Trnava. Je síce jasné, že zostava nie je tá majstrovská, známa z minulého ročníka, ale streďák, kasička a trezor sa dajú hrať lepšie ako so stratou viac ako dva údery na jedno tímové kolo.

Ivana Buša som spomínal už o niekoľko riadkov vyššie a spomeniem ho ešte raz v odseku venovanom zlodejom jednotlivých dráh. Chalanovi to na turnajoch sype, tak čo už narobím (aj sa mi tuším o ňom snívať začne;). Nie len, že v turnaji obhájil víťazstvo aj tento rok (vyhral nedeľnú časť), on si vám, vážení, opäť uchmatol podobne ako loni ľadvinu (1.333). Neskutočné a škandalózne! Dosť bolo Ivana Buša v tomto článku! Radšej sa pozrime na začiatok okruhu a iných hráčov. Najlepší vstup do kola na jednookne predvádzal Oliver Kažimír (1.167). Kvalitou pokračoval aj na gentlemane (esovka), kde mu však už sekundoval Maroš Jágerský. Priekopa bola hrou pre Rada Struhára (1.667) a ďalší geografický úkaz, priesmyk, dôkladne prebádal brezniansky geológ Laco Ištván (1.167). Titul oknára získava Oliver Kažimír. Nestačilo mu jedno, potreboval dokázať svoju expertízu aj na dvoch (1.667). Nech sa páči. Čo sa však páčilo Ivanovi Švejdovi a Petrovi Murínovi (1.333) bol určite ružbašský uhol. Vymerali si ho parádne.

Ja som si chúťky robil na sympatickú slečnu kasičku, avšak netušil som, že istý Miroslav Čibik nemal pochopenie pre moje zámery a kasičku mi ukradol čistou esovou sériou. Vŕŕŕ! Ďalší Prievidžan, Laco Trnka, sa snažil dokázať, že aj schránka môže byť esovkou. Veľa nechýbalo (1.167). Takticky mimoriadne dôležitý trezor najlepšie zvládla juniorská Majsterka SR, Aďa Feješová (1.833), no a na záver som si nechal čerešničku, ktorú každý rád vychutnáva. Postávala pri nekonečných priečkach a volala sa Radka... pardón, Rado Ledník (1.833). Hip hip, hurá...

PS: Pasáž od streďáku až po trezor bola z hľadiska priemeru oveľa lepšia oproti minulému roku, úžina a bočná jamka však prekvapivo spôsobovali vyššie ako očakávané problémy.
24.-28.8.