Zlodeji breznianských dráh

Ak by sme vzali a porovnali výsledkové listiny z Brezna roku 2008 and 2009 príliš veľa štatistických odchyliek na čelných pozíciách by sme nezaznamenali. Víťaz tohto roku bol o dva údery slabší ako víťaz minulého roku, TOP10 naopak zahrala o čosi lepší priemer (24.175) ako najlepšia desiatka roka predošlého (24.288). Breznianske ihrisko sa dá charakterizovať ako férové a v náročnosti je možno o čosi ľahšie ako bratislavská osemnástka, ktorá je na programe menu budúci týždeň. Je preto trochu prekvapujúce (negatívnym spôsobom), že kôl s prívlastkom "dvadsať a menej" sa urodilo žalostne málo. Aby som bol konkrétnejší, boli dve. Preberte si to, ako chcete. Ešte šťastie, že "sedmičky" neboli hitom dňa. Nazbieralo sa ich síce 16, pričom najhlučnejšia bola pani Labyrintová (!), ale tento rok bolo už horšie, takže nemám potrebu rozvádzať hypotézy na tému trasúcich sa rúk a podlomených nôh.

Naopak, naladím sa optimisticky, nasadím špeciálne ružové okuliare, ktoré mám položené pri monitore (sem tam ich síce možno vymením za čierne) a do šéfkuchárskeho kotla nahádžem štatistické ingrediencie všetkého druhu, aby ste nemali pocit analytického hladu. Čo tu máme ako prvé? Dajme esovú istotu preloženú takmer bezchybným priebehom. Najviac es vystrúhali na breznianskom strúhadle Laco Trnka a René Šimanský (75%), ktorému prvenstvo na pódiu zabezpečila kombinácia s najmenšou kazivosťou (výkony 3 a viac) - výborných 1,39% (2 veľké chyby).
Najštiplavejšou dráhou sa očakávane stalo šikmé okno (2.165), ktoré spálilo jazyky viacerým kvalitným hráčom a pohodlné neboli ani odchody z lopingu - najmenej es (88), 17. štatisticky najhoršia dráha. Celkom zaujímavý je aj pohľad na čiastočne vykostený výsledkový zápis pozostávajúci iba z dráh druhej polovice. Tam totiž najlepšie kulinárske špeciality predvádzal Košický mladík Daniel Kraviansky (90 úderov). A to mal mimochodom najviac esoviek zo všetkých. Plných šesť. Je to juniorská nádej, oplatí sa vypichnúť.

Tímovým štatistikám z pochopiteľných dôvodov dominovala ADARA Trnava, ktorá mala na svedomí najviac víťazných dráh (6), pričom najvýraznejšie zapracovala na rovnom okne (náskok 0,213 úderu) a bezchybný punc získala jej aktivita na vulkáne (priemer 1.000). Takto to má vyzerať. Naopak poľutovania hodné je pôsobenie domáceho Brezna na trubke (strata na konkurenciu až 0.500 úderu!) a priemer 2.500 vybúchaný prievidzskými hráčmi na smrteľnom šikmom okne tiež veľa víťazných zaťatých pästí určite nepriniesol. A čo myslíte, pre ktorý manšaft bola dráha smrti delikatesou? Netušíte? No predsa pre hráčov, ktorí majú kvalitné výkony na štatisticky najnáročnejších dráhach jednotlivých ihrísk predplatené. Áno, je to GK Bratislava ;) Mali ste vidieť môj úsmev, keď mi to vypľula na monitor štatistická tabuľka.

Nechajme ale tímy tímami a skočme na chvíľu nazrieť do tábora plného zlodejov jednotlivých dráh. Hneď na lopingu sa uskutočnila takmer dokonalá krádež, kde dlhé prsty ukázal René "Šimo" Šimanský (1.125) a nebyť tej jednej chyby, bol by to určite jeden z pamätných momentov turnaja. Na priečkach v akcii pokračoval jeho komplic z víťazného stupňa, Kubo Kalník, ktorý si ich len tak medzi rečou vyesoval. To na najrešpektovanejšej dráhe (šikmé okno) strieľal ostrými nábojmi domáci pištoľník Peter Stančík (1.500). Doslova bleskový odchod z dráhy bol spozorovaný u Maroša Jágerského štýlovo na blesku a s priemernou rýchlosťou 1.000 úderu. Úplne nové meno, a to nielen u nás na blogu, ale aj v rámci ligovej súťaže, sa objavuje na poslednej dráhe prvej polovice okruhu (uhol) - Matúš Macula (1.000). Viac nových mien!

Plynulo prechádzame do druhej polovice a konkrétne na ľadvinu. Tie svoje majú dúfajme v poriadku Ľubo Parák a Mišo Mjartan, umelú brezniansku, ale funkčne využili na skórovanie priemeru 1.000. Surférom kola je Marcel Korinek, ktorému za kreácie na vlnách patrí výsledná známka 1.125. Máme surféra, môžeme mať aj trubkára. Sólo a capella zahral virtuóz Laco Trnka (1.000). O zmenu mena má právo požiadať Michal Ištván. Ak by chcel, navrhujem Michal Segmentovič (1.125). No a ešte jedno odporučenie, pre Dana Kravianskeho - opäť sa rozbieha stavba diaľníc, takže na projektoch premostení sa môžeš s kľudným svedomím zúčastniť. Odborná skúška na breznianskom moste ti vyšla za 1. Aby ma na bratislavskom turnaji náhodou nezlinčovali, tak ešte spomeniem čistú prácu dvoch Mišov, Csontosa a Ištvána, na rovnom okne. Pekné.

K individuálnym výsledkom pridávam technickú poznámku resp. rečnícku otázku(y). Ako je možné zahrať sedmičku na lopingu a dokonca dve na segmentoch (???). To chodia ufóni už aj do Brezna? Alebo nevieme zapisovať výsledky tak ako sa má?
24.-28.8.