Aréna pripravená pre minigolfových gladiátorov

Kalendár ukazuje 30. týždeň roku 2009 a práve na jeho konci sa v Bratislave uskutočnia pravé a nefalšované minigolfové slávnosti. Majstrovstvá Slovenskej republiky. Predpokladám, že minigolfoví gladiátori, ktorí sa chystajú podujatia zúčastniť už zodpovedne pripravujú všetky zbrane, aby sa s vervou pustili do svojich súperov a zabojovali tak o česť a slávu. Kým sa tak však stane, poďme sa spoločne pozrieť kto sú hlavní kandidáti na pozície určené šampiónom.

Sedem podujatí, ktoré vydláždilo cestu do majstrovského finále určilo štyri mená, z ktorých však iba jedno bude patriť absolútnemu šampiónovi s najvyšším bodovým ziskom v rebríčku Slovenského pohára (SP). Mierny náskok a vysoký štandard výkonov na ihrisku v Bratislave z predošlých rokov podporuje teóriu o René Šimanskom, ADARA Trnava (momentálne muž číslo jedna v SP) ako novom kráľovi. O stupeň nižšie určite zbrane neskladá Laco Ištván (MTGK Brezno). Tomu minulý rok bratislavský turnaj príliš nesadol, keď zlyhal predovšetkým na začiatku jednotlivých hracích dni. Možno práve tento neúspech ho vyburcuje k intenzívnej stíhacej jazde.

Tretím do partie je domáci býk - Kubo Kalník, ktorý určite bude naháňať červené čísla. Ale či to bude stačiť...? Skôr sa prikláňam k tvrdeniu, že vyrovnaný bude predovšetkým boj o druhé miesto medzi ním a Lacom Ištvánom (jasnú preferenciu tu nemám), na ktorý sa bude z diaľky pozerať ďaľší kôň zo stajne GK Bratislava - Ivan Buš. Teoretickú šancu na posun má aj on, ale tá už nie je čisto v jeho rukách a jej rozmery sú o poznanie menšie.
Nakoniec, pozrite si tabuľku úderových diferencií ukazujúcu, čo ten ktorý hráč potrebuje zahrať voči spomenutým súperom, aby vyhral SP. Netreba zabúdať, že u Laca, Kuba a Ivana zároveň platí, že dôležitý je aj vzťah k víťazovi turnaja (stĺpec max. strata na víťaza).
Šance na zisk najvyššieho bodového zisku v SP (môj subjektívny pohľad):
René Šimanský - 75%
Laco Ištván - 10%
Jakub Kalník - 10%
Ivan Buš - 5%

Štyri mená, štyria možní triumfátori. Ostatné významné persóny sa vo výpočte z objektívnych príčin nenachádzajú (menej odohraných turnajov, nevydarené niektoré turnaje...). To však neznamená, že o ich motiváciu by mala byť núdza. Stále sú v hre tituly majstrov Slovenska a tie lesk majú (nie len doma, ale aj v zahraničí). Dokonca si trúfnem zašpekulovať a naznačím tip na majstra Slovenska v kategórii mužov. Nevyslovím to priamo, ide o neprehliadnuteľnú osobu, ktorá na bratislavskom eternite pomerne často loví loptičky z jamiek po prvých úderoch a určite sa potuluje v statickej podobe aj na týchto stránkach. Ak netušíte, nevadí... aspoň sa na pár sekúnd zadívajte na nasledujúcu sekvenciu troch motivačných fotiek.

No, ale ja už pomaly končím. Za pár momentov mi letí lietadlo smer Švédsko. Vyrážam totiž na trojdňové sústredenie do Uppsali, kde mám naplánované tréningové jednotky s trojicou Olsson-Ryner-Brown. Do videnia na turnaji...

PS: Atak na výkonnostnú triedu M možno očakávať od dvoch hráčov - Šimanský, Ištván L.
24.-28.8.