Bratislave patrí bitka, Trnave celá vojna

O prvom hracom dni Majstrovstiev SR som písal ešte v sobotu večer, teraz ostáva začaté dopovedať. Druhý majstrovský deň už samozrejme išlo do tuhého a boj o tituly slovenských šampiónov sa aj patrične zostril. Konečná výsledková tabuľa, ktorá tento krát bola dokonca aj svetelná (pochvala organizátorovi za projektor), však žiadne veľké bomby, ktoré by otvorili ústa a spomalili dych neponúkla. Sedem kapitol, v tomto momente už ukončeného ročníka 2008/09 niečo naznačilo, finálová ôsma priniesla očakávane rozuzlenie.

Rozuzlenie, ktoré malo sladkú príchuť jednak pre nového majstra Slovenskej ligy - tím ADARA Trnava, ako aj pre domáci manšaft GK Bratislava (24.71), ktorý uplynulý víkend oplatil ADARe (25.51) porážku z minulého roku a predviedol výkon s najlepšími parametrami (mimochodom najlepší priemer víťazného tímu na bratislavských dráhach od roku 2004). Prvé miesto, sedem bodov a v konečnej ligovej tabuľke tímov posun na cenenú druhú priečku. Tretí v Bratislave skončil majster z minulej sezóny - 1.MTGC Prievidza (26.60), ktorú naopak na celkovú bronzovú priečku odsunula mizivá strata pól bodu na bratislavské komando. Na odvetu bude mať Prievidza možnosť budúcu sezónu, do ktorej však pravdepodobne už nezasiahne súčasný majster ADARA Trnava. Znie to zvláštne, zvláštne sa to aj píše, tak aspoň dúfam, že to také zvláštne nebude na turnajoch bez príslušníkov tohto silného slovenského klubu.

Odstavec venovaný kategórii jednotlivcov začnem takým malým retrospektívnym návratom. Pred štartom finálového ligového kola som naznačil môjho osobného čierneho koňa turnaja. A kto že to bol? No predsa ten, ktorý aj vyhral a prakticky štýlom štart cieľ. El Diablo Marcelino Korinek (22.89). Dodatočná gratulácia tímovému kolegovi. Tú ale posielam aj druhému v absolútnom poradí, keďže aj jeho poznám veľmi dobre. Jakub Kalník (23.11). Z juniorskej kategórie vletel do tej mužskej ako víchor a pozriete sa -2. miesto na majstrovstvách. Niekto si povedie :"Ok, veď hral doma". Omyl, Slovenský pohár neklame. Iba o pár bodov zaostal za najlepším hráčom ročníka 2008/09 René Šimanským, takže dámy a páni - pozor! Tento rok možno nevyhral, ale čo nie je teraz, môže byť v roku budúcom. Ad René Šimanský. Ten takisto potvrdzoval dobrú fazónu, v závere tlačil, ale na víťazný rozboj o 3. miesto s Makom Jágerským (24.11) už sily, šťastie, či technika nestačili. Nevadí. Status hráča, jediného hráča s výkonnostnou triedou M mu môže byť dostatočnou satisfakciou.
Ešte spomeniem prekvapenie turnaja. Ľuboš Zontág dlho bojoval o titul majstra v kategórii juniorov a aj v absolútnej kategórii sa udržiaval na popredných miestach, no v závere sa musel skloniť pred majstrovstvom sokov a nakoniec z toho bola tretia pozícia medzi juniormi. I tak si však myslím, že ide o úspech.


Majstri Slovenskej republiky 2009:
muži (21) - Marcel Korinek, GK Bratislava (22.89)
ženy (5) - Martina Kozáková, GK Bratislava (25.44)
seniori (10) - Michal Putnoky, ADARA Trnava (24.67)
juniori (12) - Oliver Kažimír, GK Bankov Košice (24.22)
juniorky (4) - Adriana Feješová, MTGK Brezno (27.56)

Víťazi Slovenského pohára 2008/09:
muži - René Šimanský 341b
ženy - Vanda Kupcová 139b
seniori - Michal Putnoky 282.5b
juniori - Oliver Kažimír 294b
juniorky - Adriana Feješová 94.5b

Čo dodať na záver. Liga si dáva mesačnú prestávku, počas ktorej však o minigolf núdza určite nebude. Juniori budú zarezávať na šampionáte v nemeckom Waldshute, slovenská reprezentácia o pár dní nato v severnejšom Odense, no a tí ostatní snáď na domácich ihriskách. Ročník 2009/10 ponúkne novinku v podobe zmeneného modelu ligových kôl, takže verím, že sa nás na sklonku augusta stretne v Ružbachoch čo najviac, aby sme si to vyskúšali na vlastnej koži.

PS: Dodatočná vďaka putuje sponzorovi podujatia - firme XELLA.
24.-28.8.