Loptové novinky u M&G

Nedávno som spomínal, že by som rád na blog pretlačil zopár noviniek. Minimálne v prvom prípade nejde o nič svetaborného. Je to malé, farebné a pre zarytého minigolfistu niečo, čo má jednak technickú ako aj zberateľskú hodnotu. Áno, mám na mysli minigolfovú loptu. Každý rok sa vyprodukuje veľké množstvo kusov s rôznymi vlastnosťami a udržať si prehľad sa stáva čoraz viac obtiažnejšie. O rozširovaní si svojej zbierky o nové kusy ani nehovorím. Na jednej strane väčšie množstvo prináša zlepšenú možnosť voľby, avšak porovnávanie jendotlivých kusov (častokrát charkterovo príbuzných) už je iný oriešok a stáva sa malou vedou.

Sem tam prinesiem na stránku krátky článok, ktorý predstaví zopár kusov, ktoré v nedávnej minulosti prišli na trh, prípadne lôpt, ktoré sa jednoducho oplatí spomenúť. Všeobecne však platí, že nebudem klásť dôraz na špecifiká a voľba bude viac menej ľubovolná. Dnes predstavím 6 vybraných nových kúskov z dielne M&G minigolf.















Produkcia série "Legends" začala iba pred nedávnom. Vždy ide o loptu venovanú minigolfovej osobnosti z minulosti. Premiérové dve legendy sú už na svete. Fanúšikov kobercového povrchu určite poteší filcový špeciál, zberateľov mäkkých lôpt zase lopta nazvaná bláznivá myš, ktorá sa honosí ľahko zapamätateľným obrázkom a možno od nej na dráhe očakávať bláznivé kusy. Podobne ľúbivý je aj mäkkučký a hopsajúci králik/rabbit. Šesticu dopľňa agresívne turbo ako následovník úspešnej MG Rocket 1.

M&G Hansi Plachota: klein - 32cm - 39g - 22 shore
M&G Reinhard Schuster: klein - 10cm - 38g - 37 shore
Maier Filc Royal Kunzell: klein - 4cm - 40g - 55 shore
M&G Rocket 2: klein - 74cm - 36g - 50 shore
M&G Verruckte maus: klein - 7cm - 36g - 36 shore
M&G Rabbit: klein - 30cm - 38g - 19 shore

Oplatí sa ešte spomenúť, že momentálne prebieha v rámci firmy M&G akcia, kde vybrané kusy (odkaz na obrázok) sú k dispozícii za 9 euro.
24.-28.8.