Vyhodnotenie ankety IV

Celé prázdniny existovala možnosť vyjadriť sa k tomu, ktorý minigolfový povrch je ten najzaujímavejší. Samozrejme, každý má svoje čaro, nezastupiteľnú úlohu a jeho absencia by bola na škodu (aj keď absencia open systémov v SR je faktom, no nijako znepokojujúcim). Čas letí ako hrom a tak v prvý školský deň a presne 4 dni pred ďalším ligovým kolom (po reprezentačnej prestávke) môžem vyhlásiť výsledky.

Prakticky bolo možné výsledok predpovedať už v predstihu. Ale pekne po poriadku. Zapojilo sa 44 osôb. Absolútna väčšina sa naklonila na stranu filcu (65%). Je to logické, keďže ide na Slovensku o novinku, areál v Prievidzi, ktorý disponuje práve filcovým ihriskom patrí k najpríťažlivejším, no a pravdepodobne najväčšia hráčska základňa je práve z tohto mesta, čiže istá náklonnosť určite zafungovala. Treba však objektívne uznať, že filcové ihrisko je obrovskou výzvou a kvalitatívne parametre hráča môže len posunúť pozitívnym smerom.


Druhé miesto patrí betónu (22%). Opätovne podotýkam - škoda, že západ SR nedisponuje, povedzme, kombináciou práve betónu s eternitom, existencia "betónu" v Košiciach určite nie je postačujúca (ak viete o inom betónovom ihrisku v dobrom stave, ktoré je u nás, dajte vedieť). Až tretí skončil povrch, ktorý tvorí kostru minigolfovej ligy - eternit (6%). Je to nízke číslo a určite súvisí práve s chuťou vyskúšať niečo iné (spomínaný filc). No a na chvoste je open system resp. adventure golf, ktorý je stále v týchto zemepisných šírkach exotickým artiklom.


Citeľná preferencia filcu v súčasnej dobe podporuje myšlienku, že 1-2 ligové kolá by mali byť venované práve tomuto povrchu každoročne, čo sa aj koniec koncov deje, čiže v tomto ohľade sú veci v poriadku. Bonusom by určite boli ďalšie areály, ale to už sme pri financiách...

Jedna anketa končí, druhá začína. Tentokrát sa pozrieme na zuby KO systémom, ktoré sa pomaly, ale isto udomácnili na medzinárodných turnajoch. Lákajú Vás, alebo Vás nechávajú úplne chladnými? Existujú výhody, ale aj negatíva... nakoniec, veď sa vyjadite sami.

Nová otázka : "Chceli by ste hrať na slovenských turnajoch systémom KO?"
24.-28.8.