BUŠidó "vybúšil" víťazstvo

Príjemné neskoro-letné počasie, pofukujúci vietor, nádherná príroda a 46 hráčov na filci v Ružbachoch. To boli základné predpoklady 2. ligového kola. K tým ďalším by som hneď v úvode pridal technicky zaujímavé ihrisko, nedostatok lavičiek a prakticky absencia úkrytu pred slnkom priamo v areály (jeden síce bol, ale to je málo), ale nebudem tu kritizovať (zdá sa, že u nových ihrísk je to viac menej očakávaná vec) a radšej pristúpim k zhodnoteniu samotného priebehu turnaja.

Do súťaženia sa zapojilo už štandardných 6 tímov, aj keď GK Trnava postavila iba štyroch hráčov, čo ju prakticky postavilo do role štatistu a ADARA Trnava nastúpila v značne obmenenej podobe. Už po druhom kole sa vykryštalizoval boj o prvú pozíciu a tie ostatné. A treba povedať, že boj to bol mimoriadne napínavý, s výmenami poradia a rozhodujúcim verdiktom až v samom závere (čakalo sa až na poslednú dráhu a posledného hráča). Postarali sa oň tímy z Prievidze a Bratislavy so šťastnejším koncom pre úradujúceho majstra. Rozdiel 2 údery je veľavravný.

Tretie miesto si uchmatlo Brezno pred Košicami, piata skončila trnavská ADARA, ktorá doplatila na ne-gradáciu výkonu a napokon šiesta osekaná GK Trnava. Oplatí sa vyzdvihnúť finiš MTGK Brezno, ktoré v piatom kole zahralo 157, čo predstavuje priemer 31.4 úderu (len pre porovnanie absolútny víťaz v jednotlivcoch hral 32.17), a zabezpečilo si pódiovú priečku.
Po druhom kole sa tak na špici ligovej tabuľky pohodlne usadilo družstvo 1.MTGC Prievidza, za ním to však vrie, o čo sa starajú adaráci, brezňanci a blaváci.

Kategória jednotlivcov je v kontexte tohto blogu určite potešujúca. Nech sa páči. Absolútny víťaz - vysmiaty Ivan Buš po gurmánskom výkone hodného minigolfového šéfkuchára, tretí Kubo Kalník, ktorý tlačil až do samého záveru. Medzi nich sa vtlačil hráč GK Trnava Ján "Bianco" Tolarovič, ktorý nenápadne v závere takmer pečatil triumf. Ešte telegraficky víťazi jednotlivých kategórií:

muži - Ivan Buš (193)
ženy - Erika Chikánová (212)
seniori - Ľuboš Andrássy (209)
juniori - Lukáš Barylík (197)
juniorky - Sára Vestenická (228)

Len ako návnadu na nadchádzajúce analýzy, ktoré sa mi snaď podarí spracovať cez víkend, ponúkam malú štatistickú pralinku. Dráha smrti. Ružbachy jednoznačné riešenie nepriniesli, keďže o tento primát sa takmer podelili dve, ale predsa len o pár úderov zvíťazila očakávaná - Ľadvina (priama dráha s naklonenou rovinou), pri druhej sa dá hovoriť o výsledku mierneho podcenenia - Trezor, priemer okolo 3 údery!

PS: Výsledková listina...
24.-28.8.