Finálový boj pre Prievidzu

Finále ligového ročníka 2007/08, ktorý bol dlhú dobu veľmi vyrovnaný a prakticky ešte dve kolá pred koncom dával šancu na titul až štyrom oddielom, prinieslo výsledky v duchu faktov prezentovaných asi dva týždne dozadu. Prievidza bola a je doma štandardne silná a tak s prehľadom doslova rozprášila konkurenciu a uchmatla si ligové víťazstvo ako aj majstrovský titul.

Dominavala tak na eternite ako aj na filci a v konečnom účtovaní nadelila druhému v poradí - GK Bankov Košice 77 úderov. Druhá až štvrtá pozícia bola prakticky dielom štasteny, keďže rozdiely sú tak zanedbateľné, že ich nemá zmysel ani komentovať. Posúdte sami - Bankov 1024, GK Bratislava 1027, Brezno 1028. Ešte aj piata ADARA Trnava s výkonom 1036 výrazne tlačila na chrbát ostatným. Dva zaujímavé fakty, ktoré sa dali odsledovať v Prievidzi:

1, ADARA bola štandardne silná na eternite (čo potvrdzovala väčšinu sezóny), no strácala na filci
2, veľmi silný výkon na filcovom povrchu podala GK Bratislava, avšak pôsobenie na eternite (až 5. miesto) ju stálo lepšie umiestnenie


V jednotlivcoch sa oplatí vyzdvihnúť suverénne pôsobenie Laca Trnku, silný výkon Olivera Kažimíra i kvalitu druhého a tretieho medzi mužmi v podaní Miša Ištvána a Marcela Korinka. To ako sa činili ostatní si môžte pozrieť v ligových výsledkoch. Niektorí prekvapili, niketorí sklamali.
24.-28.8.