Analýza GK Bratislava na domácom turnaji

Ako bolo pri vzniku tohto blogu spomínané, jednou zo súčastí by mohli byť aj analýzy. Či už vzťahujúce sa k jednotlivým turnajom, tréningovému procesu, alebo k dianiu v minigolfe všeobecne. Obzvlášť tretie menované je na Slovensku určite v posledných mesiacoch vysoko aktuálne a ponúka priestor na širokospektrálne úvahy. Ale to nebude pre tentokrát náplňou tohto článku.

Naopak, dal som si trochu prácu s číslami, ktoré ponúkol nedávny turnaj v Bratislave a aplikoval som ich na domácich hráčov, ktorí sa zúčastnili. Základ tvorili výsledky odohrané na jednotlivých dráhach počas celého prebiehu, ktoré celkom pekne naznačujú ktoré dráhy sú (alebo by mali byť) výstrahou a obtiažnosťou prevyšujú iné (Marcelove výsledky z posledného kola boli vypustené, keďže došlo k odstúpeniu a priebeh kola celkovú štatistiku čiastočne skresloval).

Jednoznačným favoritom na "dráhu smrti" je okno, ktoré vykazuje ako jediné priemer vyšší ako 2.000. V poradí ďalšie nasledujú priečky a mierne šokujúco loping (1.830, 1.745), čo ale súvisi s voľbou agresívnejšieho štýlu (rýchlejšie lopty). Trubka ako štvrtá najhoršie hraná dráha (1.681) v podstate nie je žiadne prekvapenie a potvrdzuje správnosť voľby tejto dráhy, okna a priečok (štvrtý do počtu je blesk s lichotivým priemerom 1.234) do tzv. "dvadsiatky" v jesennom resp. skorom jarnom prípravnom období (opis viď v starších článkoch). Výstrahou sa po aplikácii nového pravidla o červenej čiare stal streďák (1.532), presvedčivé neboli ani segmenty, či slimák (zhodne 1.617). Opačné spektrum tvoria kôš, kliny a vulkán (pod 1.110), pričom kôš sa takmer stal celoklubovou esovkou (nebyť jednej dvojky).

Pohľad na individuálne výsledky na jednotlivých dráhach je samozrejme komentovateľný, ale myslím, že v rámci tohto priestoru plne postačí grafické odlíšenie (čím tmavší odtieň, tým vyšší priemer). Tmavo červená v tomto prípade určite nie je tá spravna farba ;) Analýza v kompletnej pdf forme je k dispozícii tu. Zároveň ešte pripájam link na zopár fotiek z bratislavského turnaja.

PS: Rado v analýze nie je zahrnutý kedže odohral iba 2 kolá.
24.-28.8.