Ranking hráčov pre rok 2015 známy

Svetová minigolfová federácia tento týždeň zverejnila aktuálny rebríček hráčov, pozrime sa preto na jeho obsah z pohľadu slovenských hráčov.


V juniorskej kategórii už budúci rok (ak sa niečo významné nestane) budete hľadať slovenského zástupcu márne. Posledným mohykánom na vyšších priečkach sa tak, pravdepodobne na dlhšiu dobu, stane Radovan Struhár (SK Tempo Praha), ktorému aktuálne patrí veľmi slušné 13. miesto. Nehovoriac, že v rámci rankingu juniorských reprezentácií Slovensko čaká voľný pád (aktuálne ešte stále 9. miesto).

Nájsť seniorov na popredných priečkach je momentálne "mission impossible". Jediný, ktorý sa predral do stovky najlepších je Tibor Mészáros (1.MTGC Prievidza) na 98. pozícií.

V hlavnej kategórií mužov a žien je to o poznanie zaujímavejšie. Celkové umiestnenie reprezentácie síce nie je zrovna lichotivé - 12. miesto (predovšetkým z dôvodu malej skupiny hráčov zúčastňujúcich sa medzinárodných podujatí a de facto absencie ženských reprezentantiek), ale viacerým mužským zástupcom sa podarilo pevne usadiť medzi stovkou najlepších (resp. najlepšie bodovo ohodnotených):

56. miesto - Ľubomír Zontág (1.DGC Bystřice pod Hostýnem)
61. miesto - Miroslav Čibik (1.DGC Bystřice pod Hostýnem)
65. miesto - Marián Havlík (MGC´90 Brno)
71. miesto - Jakub Kalník (GK Bratislava)

Podarí sa niektorému z nich preniknúť v najbližšej dobe do TOP50?
Čestné postavenie v rámci minigolfových hráčov pohybujúcich sa aj na Slovenských ligových súťažiach však patrí niekomu inému - Českej reprezentantke, Janke Nakládalovej (MGC´90 Brno), ktorá obsadila bronzový stupienok.

24.-28.8.