Európska šampionátová konkurencia

Národné šampionáty za rok 2014 budú už čoskoro minulosťou a všetky zraky sa s príchodom Augusta budú upierať na medzinárodnú scénu v podobe Európskych, či svetových šampionátov.
Slovensko bude mať zastúpenie vo všetkých vekových kategóriách.
Juniorskú zástavu bude v Lahti niesť Rado Struhár, ktorý sa pripojí k českej reprezentácii. Slovenskí seniori sa vracajú na scénu do nemeckého Murnau a snáď odčinia blamáž z Pohára národov. Dominantné miesto a najviac pozornosti bude ale zrejme opäť pútať hlavná kategória mužov (ženy nominované nie sú), ktorí vyrazia do Neutraublingu.


Konkurenti sú známi a ide o celkom prekvapujúci pohľad, keďže mužských tímov je prihlásených iba 9, čo znamená, že prípadný skalp aspoň jedného z nich by znamenal pre národnú reprezentáciu historický míľnik a z pohľadu samotného šampionátu milé prekvapenie. Ľahké to však zďaleka nebude, vzhľadom k tomu, že ide o otrelé a silné výbery - Nemecko, Švédsko, Švajčiarsko, Rakúsko, Česká republika, Taliansko, Fínsko a Holandsko (rozdelenie tréningových skupín). Krajiny takzvanej druhej kategórie tentokrát vyložene absentujú a jediným priamym konkurentom sa tak zdá byť iba výber Holandska. Podarí sa ho slovenským reprezentantom poraziť?

Nominácia mužov:
Buš Ivan - GK Bratislava
Čibik Miroslav - 1. DGC Bystřice p. Hostýnem
Havlík Marián - GK Bratislava
Kalník Jakub - GK Bratislava
Korinek Marcel - GK Bratislava
Struhár Radovan - SK Tempo Praha
Zontág Ľubomír - 1. DGC Bystřice p. Hostýnem
Barylík Lukáš (coach) - GK Bankov Košice
24.-28.8.