Děčín privítal šampiónov

Už niekoľko rokov sa na konci halovej sezóny zvykne v českom Děčíne organizovať 24-hodinový maratón dvojíc odohrávajúci sa na (v týchto zemepisných šírkach stále vzácnom) filcovom povrchu, ktorý svojim charakterom nie je príliš vzdialený ihrisku známemu z predošlého svetového šampionátu v Bad Münderi (možno ide o maličko jednoduchšiu variantu).

Samotný turnaj je špecifický predovšetkým svojou nezameniteľnou atmosférou, ktorá súvisí práve s nepretržitým hraním od sobotného poludnia, cez hlbokú noc až do doobedných nedeľných hodín. Všetko sprevádzané taktickým rozhodovaním o tom, ako sa budú hráči v rámci párov striedať počas turnaja (vždy hrá kolo iba jeden a výsledky sa zratávajú).




Tento rok si Děčínsky minigolfový maratón zaslúži obzvlásť zvýšenú pozornosť, keďže na turnaji sa zišla skutočne unikátna kombinácia hráčov svetovej extratriedy, ktorú za normálnych okolností na podobných podujatiach stretnete iba zriedkakedy. Takmer kompletná zostava dvoch medailových tímov z uplynulých dvoch ročníkov Europacupu, nemeckého Hardenbergu, ako aj českého Tempa Praha a k tomu slušná skupina reprezentantov svojich krajín. Zastúpenie malo ako po minulé roky aj Slovensko (tentokrát kmeňový hráč GK Bratislava).


Pohľad na výsledkovú listinu chvíľami vyrážal dych, keďže kvalita predvedených výkonov dosahovala (podotýkam, že išlo o turnaj mimo hlavnej sezóny!) závratných výšok a v určitých chvíľach sa až mohlo zdať, že niektorí hráči si sem-tam odskočili na najbližšie eternitové ihriská. Opak však bol pravdou! 22-ka Martina Ječného ako aj 23-ka Janky Nakládalovej boli zahrané na filcovom okruhu, ktorý vie byť síce veľmi zradný, ale v prípade nekompromisných úderov odmieňa po 18. dráhe blaženým pocitom z dosiahnutia modrého výsledku.

Ak neveríte, príďte sa presvedčiť o rok; možno zažijete podobný pocit aj vy. Pred MS Lahti 2015 (hranom na kombinácii filc+eternit) resp. Europacupe 2015 v Appelscha (filc) určite pocit na nezaplatenie...
24.-28.8.