Bratislavčania ovládli majstrovstvá Slovenska v minigolfe

(zdroj: Bratislavské noviny, autor: Ľubomír Zontág)

Od 20. do 22. júla 2012 sa v Košiciach na Bankove konali majstrovstvá Slovenska v minigolfe, kde nemohli chýbať ani bratislavskí hráči. Napriek tomu, že prišli v oklieštenej zostave, narobili poriadny rozruch.

Prvý hrací deň sa niesol v znamení finálového kola ligy družstiev pozostávajúceho zo 4 okruhov. Golfový klub Bratislava sa v tomto kole umiestnil iba na štvrtom mieste, avšak stačilo to na udržanie si druhého miesta v tabuľke. Štvornásobný majster SR v družstvách sa tak musel uspokojiť iba so striebornými medailami. Novým majstrom Slovenska sa stal ŠK Adara Trnava a na treťom mieste sa umiestnil klub 1.MTGC Prievidza.


Druhý hrací deň pokračovali iba jednotlivci v ďalších 4 okruhoch, po ktorých boli známe mená nových majstrov Slovenska v jednotlivých kategóriach. V najsilnejšej kategórii, teda mužskej vyhral Ľubomír Zontág (GK Bratislava) so súčtom 180, čo značí v priemere 22,5 úderu na jedno kolo. Vicemajstrom sa stal jeho tímový spoluhráč Jakub Kalník so súčtom 189 úderov a stupienok víťazov uzatvára rodák z Brezna hrajúci tiež za Bratislavu - Ladislav Ištván so 192 údermi. Kategóriu seniorov bezkonkurenčne ovládol bratislavčan hrajúci za Adaru Trnava Michal Putnoky so súčtom 181 a v ženách sa stala víťazkou Lenka Tarandová z klubu GK Trnava a súčtom 238. V juniorskej kategórii sa bojovalo do poslednej chvíle, kedy mali po 8 kolách rovnakých 184 úderov Miroslav Čibik (Adara Trnava) a Radovan Struhár (1.MTGC Prievidza). Rozboj medzi nimi, nazývaný aj ako „rýchla smrť", sa skončil šťastnejšie pre Mira Čibika, ktorý tak obhájil minuloročný titul juniorského majstra.


Tretí hrací deň bol novinkou na majstrovstvách Slovenska, hral sa systém Play-off jednotlivcov. Ide o spestrenie súťaže a možnosť získať ďalšie trofeje a tituly. Podľa výsledkov z predošlých 2 dní postúpilo 24 hráčov, pričom prvých 8 malo priamy postup do osemfinále a ďalších 16 sa tam muselo kvalifikovať. Nebola núdza o napínavé súboje ani o prekvapenia. Medzi štyroch najlepších sa nakoniec prebojovali traja už spomínaní hráči z bratislavského klubu. V boji o 3.miesto vyhral Ladislav Derzsi (Adara Trnava) nad Zontágom 4:3 a v bratovražednom finále porazil skúsený Ištván talentovaného Kalníka 5:3.

Golfový klub Bratislava má pre nadchádzajúcu sezónu jasný cieľ a tým je stať sa tímovým majstrom Slovenska. Začína sa už 4.augusta v Dubnici nad Váhom.
24.-28.8.