Vicemajster vracia úder

Štart nového ligového ročníku ostal v tomto virtuálnom priestore pod náporom medzinárodných podujatí trestuhodne nepovšimnutý, takže urýchlene nasadám do môjho podomácky zostrojeného stroju času a presúvam sa na záverečné dni mesiaca júl roku 2011 do mesta Dubnica. Presun prebehol v poriadku a obraz je celkom čistý. Poviem Vám, celkom zaujímavé pohybovať sa v minulosti bez možnosti ovplyvniť chod dejín. A niekedy by to bolo tak treba...

Hneď z kraja ma zarazí informácia o nepostavení tímu pre nový ligový ročník jedným z tradičných slovenských klubov - MTGK Brezno. Večná to škoda. Pravdepodobne ide o dočasné krízové riešenie, ale z hľadiska vplyvu na atmosféru a náboj predovšetkým tímovej súťaže značne závažné (paradoxne, odchovanci breznianskeho manšaftu sa môžu stať kľúčovými persónami v majstrovskom ťažení). Kedy už mi konečne bude naopak dopriate napísať, že vznikol nový minigolfový klub a plný entuziazmu si podal prihlášku do ligy tímov?

Takto sa zdá, že to bude opäť boj o titul medzi dvoma rivalmi. Alebo žeby nie? Úvodná dubnická zastávka totiž bola svedkom silného frontálneho útoku klubu ADARA Trnava. Prvý deň prvenstvo s náskokom 51 úderov (!!!), druhý deň vankúš v podobe 15 úderov (odohrané iba dva okruhy). Štart ako remeň. Obzvlášť keď obom dňom dominovali hráči práve tohto klubu. V sobotu sa s ihriskom poláskal René Šimanský a to mu za odmenu darovalo krásny priemer 22.50. Nedeľná časť, ktorá mimochodom podľa môjho skromného názoru nebola plne regulárna a hrala sa za značne kontroverzných podmienok, najlepšie svedčala vodnému minipólistovi, pardon minigolfistovi - Mirovi Čibikovi (23.50).

Čo napovedali štatistické záznamy? Ak dovolíte, nedeľu odignorujem (súvislý vodný film logicky vždy zhoršuje priemery nezanedbateľným spôsobom) a zameriam sa na sobotu. Ak by sme si medziročne porovnali priemery TOP10 na Dubnickom ihrisku tak by sme najvyšší rating mohli s kľudným svedomím udeliť tohto ročnej desiatke (24.15). Aj vďaka stále sa zlepšujúcemu juniorskému tandemu Struhár/Čibik. Ak by sa nasledujúci rok zišla v Dubnici hviezdna zostava, tak by mohol byť reálny aj útok na hranicu priemeru 24.
Dráhou smrti ostala trubka (2.165) a na drvivej väčšine dráh došlo medziročne k zhoršeniu priemerov. Ale to súvisí práve s vyčíňaním meteorologického živlu. Len tak na okraj dám do pozornosti priemer na rovnom okne - 1.595. Pekné číslo, že? A prečo ho spomínam? Schválne si počkajte na cifru (zdanlivo) identickej dráhy z Veľkého Krtíša. Zaplačete. Obzvlášť tí, pre ktorých nad oknom visel neprehliadnuteľný nápis „STOP“...

PS: Ak by sa náhodou nachádzali na tejto zemeguli minigolfisti, ktorí netušia ktorou časťou putteru/palice sa udiera do loptičky, mám pre nich malú indíciu.

24.-28.8.