Štokholm pripravený na veľké boje

Pomaličky sa nám schyľuje k najväčšiemu minigolfovému podujatiu roku a bola by škoda nevyužiť predturnajové momenty napätia na napísanie malého preview. Predpokladám, že Slovenská výprava už objavila ihrisko a začala používať špeciálne okuliare, ktoré okamžite odhaľujú optimálny systém ako hrať tú ktorú dráhu. Ak ste o nich doposiaľ nepočuli, nič sa nedeje. Ide o tajný projekt a ak všetko pôjde podľa plánu a rozhodcovia nič nespozorujú, mali by sa naši hráči (s prispením vlastných schopností, pochopiteľne) ocitnúť na popredných priečkach ;)

Väčšina minigolfovej obce už určite diskutuje na tému, či príde k prelomeniu magického mýtu a jeden z dvojice Nemecko-Švédsko (v tomto prípade Nemecko) vyhrá na pôde súpera. My si však vystačíme s iným typom špekulácii, a síce akéže sú reálne možnosti nášho mužského výberu, prípadne šance, že sa Slovenský hráč prebojuje do finálových KO súbojov. Mužských družstiev sa nám zišlo celkovo až 15, pričom nechýbajú tradičné veľmoci, ale švédsky betón si nenechali ujsť ani papierovo menší zabijaci z Francúzska, Nórska, Ruska či Veľkej Británie. Pre historické porovnanie vám ponúkam prehľad výsledkov našich reprezentačných tímov na MS a najlepšieho jednotlivca za posledných 10 rokov (v roku 2001 sme na MS vo Fínsku výpravu neposlali). Bude Stockholm 2011 prelomovým momentom? Také 8. miesto a aspoň jeden hráč vo finále sa javia ako celkom vhodne nastavené motivačné piliere.

RokMiestoPozícia tímu
Naj hráč
Výsledky
2003Bad Münder
10. (z 15)
35.
2005
Steyr
9. (z 15)
43.
2007
Canegrate11. (z 13)
47.
2009
Odense9. (z 11)
34.
2011
Stockholm?. (z 15)
?.

Ak si chcete urobiť obraz o náročnosti ihriska a cifrách, ktoré možno očakávať od najlepších búchačov, stačí kliknúť na link s výsledkami z Nations Cupu, ktorý sa pred niekoľkými mesiacmi uskutočnil na totožnom ihrisku. Moje súkromné zdroje však hovoria, že betónová pasáž určite nebude za žiadnych okolností prechádzkou ružovou záhradou, a preto je potrebné uskutočniť jednu zásadnú vec. Že neviete akú? To je v poriadku. Na to som tu ja. Takže, posaďte sa, zatlačte si obidva palce, mentálne sa nalaďte na sever Európy a v duchu si predstavujte našich reprezentačných minigolfistov. Máte? Fajn. To je krok jedna. V druhom kroku sa dostavte do fóra na našej stránke a skúste niečo celej výprave odkázať. Určite ich to poteší...
24.-28.8.